Čínská kuchyně není jen o bistrech. Šéfkuchař Čen (47) přijel do Prahy vařit rodinné sečuánské recepty
Čen Shengliang je šéfkuchařem čínské restaurace ve Slovanském domě. Typickou čínskou kuchyni by nerad zaměňoval za nabídku mnoha místních bister.
|
Tonda Tran, David Zima
Šéfkuchař čínské restaurace Bašú v atriu Slovanského domu si na přípravě svých pokrmů dává záležet. Aby byly jeho pokrmy co nejvíce autentické, nechává si spoustu surovin dovézt až z dalekého Sečuánu, odkud sám pochází.
|
David Zima
Poznat krásy a zajímavosti Sečuánu mohli lidé ve Slovanském domě 26. října. Formou informativních panelů ale i názorných ochutnávek tradiční sečuánské kuchyně.
|
Tonda Tran
Poznat krásy a zajímavosti Sečuánu mohli lidé ve Slovanském domě 26. října. Formou informativních panelů ale i názorných ochutnávek tradiční sečuánské kuchyně.
|
Tonda Tran
Čen Shengliang je šéfkuchařem čínské restaurace Bašú v atriu Slovanského domu. Vaří tradiční sečuánské recepty, které vytváří podle rodinných receptur.
|
Tonda Tran
Šéfkuchař čínské restaurace Bašú v atriu Slovanského domu si na přípravě svých pokrmů dává záležet. Aby byly jeho pokrmy co nejvíce autentické, nechává si spoustu surovin dovézt až z dalekého Sečuánu, odkud sám pochází.
|
David Zima
Do Čech se Čen Shengliang vypravil hlavně proto, poznat něco nového a přivézt s sebou něco ze své vlasti. Prací v kuchyni se mu to nadmíru daří.
|
Tonda Tran
Sečuánská kuchyně je příznačná svou pikantností a zdobností.
|
Tonda Tran
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most.
|
David Malík
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most.
|
Robert Klejch
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most.
|
Mária Rušinová
Čen Shengliang je šéfkuchařem čínské restaurace Bašú v atriu Slovanského domu. Vaří tradiční sečuánské recepty, které vytváří podle rodinných receptur.
|
Tonda Tran
Poznat krásy a zajímavosti Sečuánu mohli lidé ve Slovanském domě 26. října. Formou informativních panelů ale i názorných ochutnávek tradiční sečuánské kuchyně.
|
Tonda Tran
Poznat krásy a zajímavosti Sečuánu mohli lidé ve Slovanském domě 26. října. Formou informativních panelů ale i názorných ochutnávek tradiční sečuánské kuchyně.
|
Tonda Tran
Poznat krásy a zajímavosti Sečuánu mohli lidé ve Slovanském domě 26. října. Formou informativních panelů ale i názorných ochutnávek tradiční sečuánské kuchyně.
|
Tonda Tran
Akce pod záštitou čínského velvyslanectví seznamovala veřejnost s lákadly, které může Sečuán poskytnout.
|
Tonda Tran
Akce pod záštitou čínského velvyslanectví seznamovala veřejnost s lákadly, které může Sečuán poskytnout.
|
Tonda Tran
Čen Shengliang pracuje v restauraci Bašú už rok. Snaží se vařit typické sečuánské pokrmy podle rodinných receptů.
|
Tonda Tran
Čen Shengliang pracuje v restauraci Bašú už rok. Snaží se vařit typické sečuánské pokrmy podle rodinných receptů.
|
Tonda Tran
Šéfkuchař čínské restaurace Bašú v atriu Slovanského domu si na přípravě svých pokrmů dává záležet. Aby byly jeho pokrmy co nejvíce autentické, nechává si spoustu surovin dovézt až z dalekého Sečuánu, odkud sám pochází.
|
David Zima
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most.
|
David Zima
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most. (ilustrační foto)
|
Blesk.cz
Kdyby měl tu možnost, vzal by Čen své nejbližší buď na Pražský hrad nebo na Karlův most. (ilustrační foto)
|
Daniel Vitouš