Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ozvěny tragédie, při níž zemřel Kellner (†56): Dojemná slova rodiny a hrob s tibetskými vlajkami jeho přítele Benjamina (†50)

Aktualizováno -
14. dubna 2021
06:15
Autor: jel - 
13. dubna 2021
23:59

Benjamin Larochaix (†50) nešťastně zahynul společně s dalšími čtyřmi lidmi, včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56), při tragické nehodě vrtulníku na Aljašce. Rodina a blízcí dali tragicky zesnulému instruktorovi snowboardingu poslední sbohem v pondělí. Na sociální síti se objevila fotografie jeho hrobu s dojemným vzkazem.

„Nenechali jste nás na to samotné, nakoupili jste nám, nakrmili nás, postarali se o prádlo, zametli obývací pokoj, drželi jste mě za ruku při obtížných telefonátech, utírali jste naše slzy, čekali jste, stresovali jste se s námi, doprovázeli jste ho s námi, vyzdobili jeho hrob, připomněli nádherné vzpomínky, snili o tom, že bude lépe. Všem, kdo jste milovali Bena, z celého srdce děkuji,“ stojí v dojemném příspěvku. Ten společně s fotkou Larochaixova hrobu zveřejnili blízcí zesnulého v úterý večer na sociální síti facebook.

Trenéra a snowboardistu Benjamina, který byl francouzského původu, ale měl české občanství, vyprovodili nejbližší na poslední cestu v pondělí 12. dubna. Pohřeb se konal na hřbitově Saint-Laurent-de-la-Côte v obci Belleville. „Krásné vzdání úcty. Taková síla.  Buďte nadále šťastní, to není konec, jak bylo dnes řečeno. Hodně štěstí jeho rodině a přátelům,“ kondolovala pozůstalým na sociálních sítích jedna z rodinných známých.

Benjamin byl pohřben na hřbitově u malého kostelíka na úpatí Alp, kde se smuteční obřad konal. Hrob zdobí nejen záplava květin, mezi nimi leží Benův snowboard. Místo náhrobku je jen prostý dřevěný kříž, kolem kterého jsou omotány a ve větru povlávají tibetské modlitební vlaječky

Hrozná nehoda se stala poblíž aljašské metropole Anchorage. Vrtulník s pilotem a pěti pasažéry, kteří se vydali za adrenalinovou zábavou nazvanou heliskiing, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu. Helikoptéra bohužel nešťastně narazila do hory poblíž ledovce Knik a stroj pak podle vyšetřovatelů sjel po svahu dolů až tam, kde ho nalezli záchranáři. Pro pět ze šesti lidí na palubě už nemohli nic udělat, ale zachránili jediného přeživšího, 48letého Davida Horvátha.

Video se připravuje ...
Další videa