Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Režisérka, která odhalila šarlatány: Sama se léčila na klinice „pro pražské pipiny“

Video se připravuje ...
Autor: Zuzana Zelenková - 
24. května 2018
13:30

Režisérka Šárka Maixnerová a herečka Ivana Lokajová navštívily redakci Blesk Zpráv a promluvily v exkluzivním rozhovoru. Popsaly své pocity a dojmy z natáčení, ale i to, jak je těžké volat na hygienu s dotazem, zda můžou donést exkrement. Na první dobrou se s nimi nikdo totiž nechtěl bavit. Šárka se v centru sama kdysi léčila a říká mu „klinika pro pražské pipiny“. Morální odpovědnost za práci se skrytou kamerou necítí.

V centru Aktip se před časem léčila také sama režisérka pořadu. Souvislosti jí došly ale až zpětně. „Naskočilo mi to v momentě, kdy psaly onkologické ženy. Říkala jsem, to je ale zařízení, vždyť já tam byla asi šest sedm let zpátky. Tenkrát to bylo módní tady mezi pražskýma pipinama, když to tak řeknu. Všechny holky jsme najednou říkaly: ′Wau, tam je detox,′ jak jsme všechny hubly, chtěly zkrásnět a každá měla nějaké problémy v rodině, s matkou, všechny,“ vyprávěla Maixnerová, autorka dokumentu ČT Infiltrace: Obchod se zdravím.

Podělila se také s vtipným zážitkem z dovolené. „Sešly jsme se společně na dovolené, bylo nás tak čtyři pět, pak ještě přijely 2 kamarádky a my jsme všechny vybalily stejné kapičky, ale každá jsme měla jinou potíž, tenkrát jsme se tomu zasmály a tím to celé zhaslo,“ dodala režisérka.

Klímová přichycena při lži?

Autorky promluvily také o tom, že pacienti často slyší na jméno Jarmily Klímové - zřejmě i díky tomu, že se často objevuje v médiích. Infiltrátorka Ivana Lokajová pro Blesk Zprávy zmínila, že s ní také četla několik rozhovorů a četla také knihu, kterou Klímová napsala.

„Na víkendových školeních paní doktorka vystupovala v rámci této knihy, ale občas zazněly zvláštní věci. Po prvním dni mi to připadalo zajímavé, druhý den se to ale rozjelo a začaly zaznívat podivné výroky. Také mne překvapilo, že na psychosomatická školení chodí i vystudovaní doktoři,“ zmínila ve studiu Blesk Lokajová.

Ze setkání s lékaři má vystudovaná herečka různé vzpomínky. Ptala se například, zda je možné léčit štítnou žlázu ještě jiným způsobem. „Paní doktorka mi řekla, že to samozřejmě je možné a navrhovala vysadit léky. Byl u toho nějaký pan doktor a říkal, že když se vysadí léky, tak to může velmi ublížit. Paní doktorka couvla a řekla, že samozřejmě nemyslela vysadit hned, ale postupně vysazovat. No ale nabádala nás, ať to neříkám své ošetřující lékařce,“ popsala Ivana. Jarmila Klímová ale včera pro Blesk uvedla, že jen pacientům poradí a pomůže najít jinou, alternativní cestu. V pořadu je ale jasně vidět, že o zatajování před ošetřujícím lékařem a zahazování léků Klímová mluví.

Ženy v rozhovoru přiznaly také to, že se na ně obracejí další lidé s tipy na zařízení nebo onkologičtí pacienti se slovy díků. Strach z toho, že by se zařízení mohlo nějak mstít, však nemají.

Rozbor výkalů hygiena neudělá. Rakovinu zkoumá patolog

Ivana Lokajová znovu narazila na sítko, díky kterému je možné doslova „vykadit“ rakovinu. Oslovit hygienickou stanici, o které terapeutka Krutilová tvrdila, že zde udělají rozbor výkalů, bylo velmi problematické. Mysleli si zřejmě, že si z nich jen někdo chce vystřelit.

„Není jednoduché zavolat na hygienu a zeptat se jich, jestli je možno jim přinést výkaly a oni z toho budou diagnostikovat rakovinu, oni mi nejprve položili telefon,“ prozradila Lokajová. „Nechtěli s námi komunikovat, nevěřili, že jsme z české televize,“ dodala Maixnerová.

Někteří lidé mají občas námitky proti natáčení skrytou kamerou, protože samotní „hlavní hrdinové“ o natáčení nevědí. Na to má ale režisérka jasný názor. Jinak testovat realitu jednoduše nejde.

Dokument zaujal také ministerstvo zdravotnictví, které prý hodlá učinit kroky v tom, aby Magistrát hlavního města zařízení podrobil kontrole. V přípravě je také léčitelský zákon, který by světlo světa mohl spatřit už v létě.

Vše o dokumentu Infiltrace: Obchod se zdravím najdete zde

flora ( 25. května 2018 10:33 )

Ano, jsou to podvodníci ale.. Každý spáchaný podvod je jen výsledkem finančního zhodnocení blbosti podvedeného.To je základní stavení kámen Šmejdů. Je to v tom začátku rozhovoru - pražské pipiny se "léčily" v AKTIPU. Bylo a je to modní mezi těmi, co na to mají a potřebují se odlišit, být zajímaví, prožívat jinak to, co vlastně prožívají všichni a celé generace. Sebestřednst dnes vládne. Dnes je prostě módní řešit každou blbost nekonečnou "analýzou" - problém ve vztahu, s dětma, s rodiči. Běžné životní věci. S těmi rodiči obvzlášť. Kdo nemá problém s mámou nebo tátou je out. A být in znamená ten problém si doma vytvořit (což při dnešním zcestném a nelogickém uvažování mládežníků není problém). Každý by měl přemýšlet mozkem, od toho mu ho příroda nadělila a pamatovat si, že jedinou pomocnou ruku najde na konci svého ramene. Samozřejmě, jsou nemoci, kde se pomoc bez léků neobejde, ale to je už o něčem jiné, to už není o vyžvanění se za těžké prachy v nějakém AKTIPU

animka ( 24. května 2018 18:11 )

Šárka a Lenka!

animka ( 24. května 2018 18:09 )

Je to celé podvod a šarlatánství. Poškozují pacienty a sypou jim do hlav nesmysly, za velké peníze. Pokud někdo z nich je lékař, vyškrtnout z lékařské komory a ostatní vyhodit na dlažbu!!

KontraZeman ( 24. května 2018 16:20 )

Tam určitě chodí pražská pipina Blabolimtakytak Tam jí totiž vykradli mozkovnu.

Monikay ( 24. května 2018 15:50 )

jsem šťastná že nejsem pražská pipina.

Zobrazit celou diskusi