Sklad potravin: Spáleniště a prošlé okurky!
Vyhořelý interiér , opadávající zdivo, pach, plíseň na zdech a stopy po hlodavcích – takový našli potravinářští inspektoři sklad v Úvalech u Prahy. Nebylo v něm dokonce vidět na krok – svítit si tak museli baterkou.
Skladiště společnosti Pavel Tomáš PT-SERVIS v Úvalech u Prahy by skvěle zapadlo do hororového filmu. „Při prověřování pětipatrové budovy našli inspektoři ve dvou patrech ohořelé stěny a strop. Všude byly stopy po zatékání vody, ze stěn a stropů opadávalo zdivo. Vidět byly černé plísně. Podlahy zaneseny nečistotami a veškeré skladované potraviny byly silně zaprášené,“ vypočítával mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Michal Spáčil.
V tom bylo uskladněné zboží, o kterém však jeho majitel prohlašoval, že je určeno na reklamaci a vrácení výrobci či k likvidaci. Datum minimální trvanlivosti bylo již prošlé a často navíc v němčině.
Inspektoři však objevili i na dva tisíce lahví "Okurky Kornišonky v kořeněném sladkokyselém nálevu s cukrem", u kterých byla viditelně pozměněna data minimální trvanlivosti, a to o zhruba 2,5 roku!
Případ je dále v šetření, inspektoři sklad zatím uzavřeli a majitel potravin musí SZPI doložit, jak s prošlými potravinami naložil.
a co bude dál ???