Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Biřmování vnuka, synův hrob i první prezidentský golf: Biden s manželkou na výletě

Autor: Darina Jíchová - 
19. dubna 2021
17:29

Prezident Spojených států Joe Biden společně s manželkou Jill v neděli vyrazili do města Wilmington ve státě Delaware, účastnili se biřmování svého vnuka Huntera mladšího. Jeho strýc a jmenovec Hunter Biden, který léta bojoval s drogovou závislostí a proslul hned několika skandály, na rodinné sešlosti chyběl. Prezident vyrazil i na hřbitov, kde je hrob jeho syna Boeaua Bidena, informoval list Daily Mail.

Biden měl po náročném týdnu, kdy řešil hlavně stažení amerických jednotek z Afghánistánu či rostoucí napětí mezi Ukrajinou a Ruskem, velmi klidný výlet. S manželkou vyrazili domů, v sobotu si prezident poprvé od chvíle, kdy se ujal úřadu, zašel na golf. Neděle patřila rodině, navečer se pak i s první dámou vrátil zpátky do Bílého domu.

Prezident působil velmi uvolněně, před kostelem se fotil se svými příznivci a rozdával autogramy. V minulém týdnu se přiznal, že si při každé návštěvě hřbitova vzpomena na syna Boeaua, který v roce 2015 prohrál boj s rakovinou, jeho hrob navštěvuje pravidelně. Na mši a biřmování mladého Huntera dorazila skoro celá první rodina, byla patrná absence „problémového“ strýce Huntera.

Jaký je Biden golfista?

Biden vzkázal, že si sobotní golf užil, ale jelikož už dlouho nehrál, nepodal prý nejkvalitnější výkon. „Rekordu hřiště jsem se ani nedotknul,“ vtipkoval s novináři, prezidenta doprovázel otec vdovy po jeho synovi Boeauovi. Biden v minulosti patříval mezi nejlepší hráče ve Washingtonu.

Velkým fanouškem golfu je i Bidenův předchůdce Donald Trump, ten často čelil kritice za dobu, kterou strávil na greenu. V porovnání s Bidenem Trump během prvních 100 dní své prezidentury vyrazil na golf 19krát, Biden má za sebou teprve 87 dní v úřadu a hrát byl jednou. Současný a bývalý prezident tak víkend strávili poměrně obdobně, Trump si totiž na Floridě také vyjel mezi jamky, což není zas tak překvapivé, podle mnohých je na hřišti několikrát do týdne.

Video  Biden upadl na schodech při cestě do Air Force One. Hned natřikrát.  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi