Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ivanka plakala při Trumpově posledním projevu. A z nejmladšího syna udělali „Kevina“

Autor: sova - 
21. ledna 2021
20:06

Slzy dojetí se objevily na tváři první dcery Donalda Trumpa Ivanky (39), když se její otec od řečnického pultu loučil s prezidentskou funkcí. Na ploše Andrewsovy spojené základny (Joint Base Andrews) byli přítomni i její další sourozenci - Tiffany (27), Don (43) a Eric (37). Chyběl pouze nejmladší Barron (14), který nebyl k nalezení ani během chvil, kdy prezidentský pár opouštěl Bílý dům. Některá média tak v žertu začala přirovnávat jeho osud k hlavní postavě filmové série Sám doma - Kevinu McCallisterovi.

Ivanka, která má po mamince kromě jména i české kořeny, byla na akci s celou svou rodinou. Pohybovala se tak v blízkosti svého manžela Jareda Kushnera (40), nejmladšího syna Theodora a jeho sourozenců Josefa a Arabelly.

Nikdo z Trumpových potomků neměl na tváři ochranu dýchacích cest, pouze Ivančiny děti měly přes ústa a nos látkové roušky.

Odchod prezidenta Trumpa: Dceru Ivanku dojaly poslední momenty otce ve funkci k slzám (20. 01. 2021). Odchod prezidenta Trumpa: Dceru Ivanku dojaly poslední momenty otce ve funkci k slzám (20. 01. 2021). | Reuters

Trumpova dcera ukázala zásnubní prsten

„I když si nechala roušku doma, zdá se, že Ivanka nezapomněla použít voděodolnou řasenku - zůstala totiž perfektně nalíčená, i když se během řeči emočně zachvěla,“ píší poněkud trpce britská média.

Emoce byly vidět také na tváři Tiffany Trumpové, jejíž matkou je exprezidentova druhá žena Marla Maplesová. Mladá žena, pojmenovaná podle světoznámého amerického klenotnictví, se na akci nenápadně pochlubila zásnubním prstenem - o den dříve totiž se svým partnerem Michaelem Boulosem oznámili, že chystají svatbu.

Tiffany vyrůstala až do roku 2012 v Kalifornii poblíž Los Angeles - a zvyky ze slunného západního pobřeží si patrně drží dodnes. Do chladného lednového počasí totiž vyšla v módním kabátu velbloudí barvy bez rukávů a celý otcův projev tak vydržela s odhalenými pažemi.

„Hej, zapomněli jste dítě“

I nejstarší syn Don chvílemi vypadal, jako by během řeči svého otce zadržoval slzy. Na tváři ale po celou dobu udržel slavnostní výraz. Na letištní ploše stál po boku své o osm let starší partnerky Kimberly Guilfoyleové (51). Se svou manželkou Larou (38) přihlížel i politicky angažovaný syn Eric.

Odchod prezidenta Trumpa: Na letišti na něj čekala rodina a nejbližší (20. 01. 2021). Odchod prezidenta Trumpa: Na letišti na něj čekala rodina a nejbližší (20. 01. 2021). | ČTK / AP / Luis M. Alvarez

Otázky tak vzbudila především absence potomka, kterého má Trump se svou současnou ženou Melanií (50). Nejmladší Barron zkrátka nebyl nikde k vidění - ani na letecké základně, odkud prezidentský pár po projevu nasedl do letadla směrem na domovskou Floridu, ani poblíž Bílého domu ještě předtím, než bývalý prezident opustil Washington.

Byl tak odsouzen k tomu, aby se stal „obětí“ nemilosrdného humoru uživatelů sociálních sítí, kterým při té příležitosti vytanul na mysl leitmotiv série Sám doma, v jejímž druhém díle si na okamžik zahrál i jeho otec Donald.

„Hej, zapomněli jste dítě,“ napsal jeden z vtipálků na twitteru k videu, kde zády k objektivu kráčí prezidentský pár k vrtulníku na zahradě Bílého domu. „Bidenovi by radši měli zkontrolovat sklep,“ přisadil si další.

Že by Trumpovi skutečně zapomněli svého syna v Bílém domě, je krajně nepravděpodobné. Ve skutečnost se ale během středy proměnila noční můra Trumpových příznivců a možná i exprezidenta samotného - v ikonickém sídle hlavy státu a srdci politického života Spojených států už vládne někdo jiný z tábora demokratů.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům.  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi