Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vánoční zázrak: Nejlepší přátelé po 60 letech zjistili, že jsou bratři!

Autor: rc, štš - 
28. prosince 2017
18:53

Nejvzácnější dárek pod stromeček si nadělili Alan Robinson (67) a Walter Macfarlane (66) z Havaje. Nejen že je spolu pojí letité přátelství, ale na Vánoce dokonce zjistili, že jsou bratři!

Alan Robinson a Walter Macfarlane se poznali na základní škole a od té doby jsou nerozlučnými přáteli. Nejen že chodili do stejné školy, ale také měli společné koníčky. Milovali fotbal a hráli za stejný tým. Ovšem nebyly to jen společné zájmy, které je spojovaly. Oba dva měli podobný osud. Narodili se v Honolulu a vyrůstali v pěstounských rodinách. V pozdějších letech se proto rozhodli pátrat po svém původu.

Letos se na ně konečně usmálo štěstí. Nezávisle na sobě narazili na stránku Ancestry.com, která pomocí DNA testů pomáhá lidem pátrat po ztracených příbuzných. Když výsledky testů přišly, čekal je obrovský šok! Jejich DNA se totiž shoduje a dokonce mají identický chromozom X, což znamená, že mají stejnou mámu.

„Bylo to neskutečné překvapení a nevím, jak dlouho mi to bude trvat, než to vstřebám. Ale jsem šťastný, že můj brácha je zrovna Walter,“ vypráví Alan. „Když tak koukám na naše totožně chlupaté ruce, říkám si, že mě to mohlo napadnout už dřív,“ vtipkuje jeho bratr. Po své mámě však pátrat nehodlají. „Pátrat po tom nebudeme. Vystačíme si s tím, že se z nás na stará kolena stali bratři.“

VIDEO: Osmnáctkrát potratila, než konečně porodila. Bylo jí téměř padesát.


Zobrazit celou diskusi