Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Žralokovi dal pěstí a plaval jak o život: Pokousaný rybář doplatil na souboj o úlovek

Autor: ran - 
10. dubna 2021
21:09

Australan Jackson Howson, kterému kamarádi neřeknou jinak než Jacko, měl smolný víkend - vážně ho při rybaření pokousal žralok. Mladý sportovní rybář se parybě ubránil, praštil ji pěstí do čumáku. Musel pak ale ještě doplavat sto metrů k lodi. „Už jsem zažil lepší víkendy,“ komentoval s nadhledem hororový zážitek.   

Mladý rybář „Jacko“ dostal v moři u australských břehů zálusk na stejnou rybu jako žralok, který ke kořisti připlaval z druhé strany. Oba „lovci“ se při střetnutí doslova poprali - Jackson ale dopadl o poznání hůř, měl co dělat, aby si zachránil holou kůži.

Když ho žralok vážně pokousal na noze, nechal rybář rybu rybou, praštil dravce do čumáku a krvácející se dal na ústup. Musel plavat sto metrů k lodi, kde na něj čekala jeho vyděšená přítelkyně. Když se vydrápal se zraněnou nohou na palubu, sesunul se vysíleně na podlahu.

Přítelkyně, která nebyla na řízení moc zvyklá, s lodí zvládla doplout ke břehu, kde už jim pomohl svědek incidentu Nick Hardie. „Pluli k nám, byli jsme tím trochu zaskočení. Pak jsme ale spatřili na podlaze sedět toho kluka, všude kolem něj byla krev,“ řekl podle deníku Mirror Hardie.

„Pluli jsme za nimi k molu, zakotvili vedle nich a já jsem přeskočil k nim," vylíčil Hardie. „Jeho přítelkyně byla docela nervózní, pořádně nevěděla, jak tu loď ovládat, on tam jenom seděl," dodal.

Už při příjezdu sanitky ale zraněnému mladíkovi otrnulo. Jacko se usmíval od ucha k uchu a o svém zranění žertoval - pro fotku třeba předváděl rukou na hlavě žraločí ploutev. Byl evidentně šťastný, že jeho setkání se žralokem nedopadlo hůř.

„Už jsem zažil lepší víkendy,“ dodal nakonec chlapácky Jacko. Zející ránu v horní části lýtka mu v nemocnici naštěstí úspěšně operovali a nyní už se rybář z ataku paryby v poklidu zotavuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi