Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dušan hledá rodinu svého kamaráda Zdeňka z Liberce: Zemřel v Košicích a nikoho tu nemá, vysvětluje

Dušan na sociálních sítích hledá příbuzné svého mrtvého kamaráda Zdeňka.
Dušan na sociálních sítích hledá příbuzné svého mrtvého kamaráda Zdeňka.  (Autor: Facebook)
Autor: ran - 
7. března 2021
18:27

Dušan hledá na sociálních sítích příbuzné muže, o němž ve svém příspěvku napsal, že to byl jeho dobrý kamarád, ale bohužel zemřel. Lidé prosbu nejen sdílejí, ale také Dušanovi radí, co by měl správně udělat. Další ho kritizují a diví se.

Příspěvek, který vytvořil na facebooku muž podepsaný Dušan, si lidé přeposílají, ale také pod ním nechávají komentáře všeho druhu, jak už to tak v podobných případech bývá. Některé jsou pro autora příspěvku příznivé, jiné ale naopak.    

„Prosím, nechte to tady chvíli, nezná někdo tohoto pána? Jmenuje se Zdeněk H. (v příspěvku je uvedeno celé jméno, pozn. red.), nar. 25. 07. 1956 v Liberci. Potřebuju vypátrat jeho nejbližší, protože zemřel v Košicích, kde žil, a nemá nikoho na blízku. Jsem jeho dobrý kamarád. Děkuji za pomoc a prosím sdílejte dál,“ tak zní celá Dušanova facebooková žádost o pomoc při pátrání po příbuzných kamaráda Zdeňka.

Někteří komentující bez váhání přeposlali prosbu svým facebookovým přátelům, jiní hledajícímu radili oslovit úřady, další uživatel facebooku rovnou Dušanovu prosbu sdílel na oficiálním profilu města Liberec.

Někteří však tak vstřícní nebyli. „Ale od toho je policie. Vždyť nespadl z oblaků a je i nějaká matrika a policejní registr. Nesuplujte práci policie,“ obul se do Dušana jeden z nepřejících komentujících.

Jiná uživatelka se ozvala s tím, že přece v nemocnici před přijetím po pacientovi vyžadují uvést osobu - nejlépe příbuzného -, kterou při závažném zhoršení zdravotního stavu či úmrtí pacienta mohou kontaktovat. A dodala, že Dušanův příspěvek považuje za podivný. Jiná komentující jej označila rovnou za „blbost“.

Někteří komentující se podivovali nad tím, že jako „dobrý kamarád“ nezná Zdeňkovy příbuzné. Dušan se snažil lidem na jejich pochybnosti odpovídat, zda se mu je podařilo o svých čistých úmyslech přesvědčit, však jisté není.

Podle jeho vlastních slov mu nejde o nic jiného, než aby mohl rodině předat kamarádovy osobní věci a vyjádřit jí upřímnou soustrast nad jeho smrtí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi