Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nemrtví ovládnou planetu? Co všechno předpověděl pro rok 2021 nejslavnější věštec Nostradamus?

1. března 2021
05:50

Byl to jeden z nejuznávanějších lékařů 15.století. V době morové epidemie, na kterou nakonec zemřelo na 50 milionů lidí, zaváděl do té doby převratné lékařské postupy. Nostradama ale proslavily především jeho věštby. Ty bývají až děsivě přesné.

Ve své knize Proroctví, která poprvé spatřila světlo světa 1.března 1555, předpověděl mimo jiné smrt krále Jindřicha II.

Jeho dílo ale zasahuje i do velmi daleké budoucnosti. Nostradamus prý ve svých věšteckých čtyřverších prorokoval požár pařížské katedrály Notre-Dame, ke kterému došlo v roce 2019, migrační krizi v roce 2015 nebo vzestup Adolfa Hitlera. Ale také prý třetí světovou válku a současnou pandemii koronaviru.

"Bude to rok dvojitého čísla (2020), z kterého povstane královna (koruna = latinsky "corona") a v temnotě noci rozšíří mor v zemi sedmi pahorků (na sedmi pahorcích leží Řím, hlavní město Itálie, která byla prvním evropským epicentrem nemoci). Soumrak lidstva obrátí v prach, aby zničila svět."

Ani rok 2021 nebude podle interpretů Nostradama nikterak příznivý. Naopak, měl by být ještě horší než ten předešlý. Zemi prý poškodí sluneční bouře, které budou mít za následek obrovské záplavy a sesuvy půdy. V následné válce pak ovládnou planetu „nemrtví“.

Jestli ale na tom něco bude, a jak vlastně Nostradamus svá proroctví, která vyšla před takřka pěti stoletími, myslel – to už dnes nejspíš nikdo nezjistí. Část historiků se kloní k tomu, že trpěl psychickým onemocněním – zřejmě bludy. Jiní pak tvrdí, že jeho kniha Proroctví je něco jako současná sci-fi.

Jaký byl vlastně byl životní příběh zřejmě nejslavnějšího věštce historie? Jak Nostradamus docházel ke svým předpovědím? Na to všechno se můžete podívat v našem videu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Citronel ( 1. března 2021 10:59 )

Naštěstí, myslim že to bylo v r. 2012 a k tomu snad i nějaký den, nám všemu věřícím zvlhlo jen spodní prádlo a konec světa se nekonal.

Tara-Tara ( 1. března 2021 10:53 )

hlavně je to vše psané ve verších a každý si to může vyložit po svém, zároveň ale uznávám, že něco tam je dost zřetelně popsané...mám tu knihu a otevřela jsem ji asi 2x...prostě jí nerozumím

Uživatel_5357732 ( 1. března 2021 08:27 )

Výklad jeho slov může být jakýkoliv. Už dříve byli řečeno, že mu nikdo nerozumí, a všechno se říká zpětně! Proč jste neřekli, že bude devastující požár kaple ve Francii, aby se to ohlídalo??

Zobrazit celou diskusi