Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vážně nemocná holčička se stala hvězdou TikToku: Tanečkem v nemocnici získala miliony fanoušků

Autor: rc - 
27. února 2021
10:26

Sociální sítě dojalo video se sedmiletou holčičkou, která trpí třemi vzácnými chorobami. Isabella Thompsonová z kanadské provincie Saskatchewan, která celé své dětství prožila v nemocnici, ve videu, které její maminka zveřejnila na sociální síti TikTok, tancuje v nemocnici na písničku od Justina Timberlekea Can´t Stop the Feelin! Roztomilý tanec viděly víc jak 4 miliony lidí.

Kyla Thompsonová se v roce 2013 dozvěděla šťastnou novinku. Lékaři jí sdělili, že je těhotná.Těhotenství probíhalo bez komplikací a žádný z lékařů ji neřekl, že by bylo něco špatně. Začátkem prosince se rodičům narodila dcerka, které dali jméno Isabella. Ovšem o několik dnů později jim lékaři řekli zdrcující zprávu.

Belle lékaři diagnostikovali velice vzácný genetické onemocnění, těžko kombinovanou imunodeficienci, což je vzácná porucha způsobená mutacemi různých genů podílejících se na vývoji imunitního systému, kvůli čemuž je Bella náchylná k závažným infekcím. To však nebylo vše.

Nadále jí byla diagnostikována Hirschprungova choroba, což je vrozené onemocnění tlustého střeva, které je způsobeno chybějícími nervovými buňkami ve svalech tlustého střeva. Novorozenec tak není schopen vyprázdnit se i několik dní.

Rodiče se navíc dozvěděli, že jejich dcera trpí syndromem hyponastických chrupavek a vlasů, což je forma zakrslosti. Lidé, kteří trpí tímto onemocněním, jsou malého vzrůstu a mají velice jemné a světlé vlasy. Dnes sedmiletá holčička strávila takřka celý život v nemocnici.

Podstoupila již transplantaci kostní dřeně a dochází na terapii, při níž dostává intravenózně imunoglobulin z dárcovské krve. Isabelle nebyl ještě ani rok a podstoupila operaci, při níž jí bylo odstraněno tlusté střevo a je na čekací listině na transplantaci střeva. Doposud podstoupila jednadvacet operací. 

Kyla, která se o svou dcerku bojí, na sociální síť facebook napsala, že Isabella neustále trpí bolestí, špatnou pohyblivostí a musí držet diety. Pro britský deník Daily Mail Kyla uvedla, že sociální sítě jí pomáhají si udržet duševní zdraví, zatímco se snaží být oporou své dcerce.

„To, co mi opravdu pomohlo, je množství lidí, kteří mě oslovili a řekli, podívejte, pomohlo mi, co jste napsala, co jste řekla, co jste sdílela,“ uvedla Kyla s tím, že ačkoliv je Bella těžce nemocná, miluje kreslení, zpěv a tanec.

Založila proto účet na sociální síti TikTok, kde nedávno zveřejnila video, na němž malá Bella tancuje v nemocničním pokoji na písničku Can´t Stop the Feeling, kterou nazpíval Justin Timberlake. Video, v němž Bella tančí, zatímco čeká na transplantaci střeva, viděly víc jak čtyři miliony lidí! Jedno z videí s Bellou dokonce viděla zpěvačka Halsey. „Řekla, že viděla video s naší dcerou na TikToku a začala sledovat naše videa na instagramu,“ uvedla potěšená Kyla.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi