Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mladá maminka bojovala od 17 s šedinami: Vykašlala se na barvení a je inspirací pro všechny

Autor: štt - 
27. února 2021
08:17

Alex Duvallová už od svých 17 let bojovala s šedinami. Kromě různých účesů zakrývajících nevzhledná místa vyzkoušela i finančně nákladné procedury, které měly zpomalit odbarvování jejích vlasů. Po úporném boji se se svým stavem smířila a dle svých slov se cítí mnohem sebevědomější a spokojenější.

Šediny - strach mnohých mužů a žen upomínající nejen je, ale i jejich blízké okolí, že mladá léta jsou tatam. Stříbrný podzim života však Američanku Alex Duvallovou (33) zastihl ještě na střední škole! „Pamatuji se, jak jsem ráno stála před zrcadlem a všimla jsem si pár šedivých vlasů. Byla to jako rána kladivem. Ihned jsem poprosila matku, aby mi vlasy obarvila a nikdo si ve škole ničeho nevšiml,“ vypráví pro britský deník Daily Mail dnes třiatřicetiletá učitelka Alex.

Postupné šedivění se jí však nepodařilo zastavit. Během studia na vysoké škole se snažila odrůstající vlasy skrývat do různých účesů nebo pod čepici. Když však bílé vlasy začaly převažovat nad černými, rozhodla se navštívit kadeřnický salon. „Vyzkoušela jsem snad úplně všechno! Od blond, přes ombre až po módní střih balayage. Nic však nedokázalo šediny schovat,“ dodává.

Největší stres ve vztahu s jejími šedinami jí přivodilo narození prvního dítěte. Alex měla strach, že spíše než matka je babičkou vlastního dítěte. V tuto dobu na své vlasy obětovala nejvíce peněz, což pro ni jako učitelku s průměrnou mzdou nebylo finančně jednoduché.

Dle jejích slov měsíčně do nového přelivu investovala až 10 000 korun, který stejně za několik neděl prorostl bílými paprsky vlasů. Ke kadeřníkovi jeden čas docházela skoro každý týden. A tak si řekla dost!

„Lidé se mě často ptají, jak se mi to přihodilo, což zní, jak kdyby šediny byla nějaká závažná nemoc. Kolem šedin je v naší společnosti orientované na mladický vzhled opravdové stigma,“ popisuje nejen vlastní zkušenost.

Ze své vady se rozhodla udělat svou chloubu. Založila si účet na instagramu, kde se snaží populární způsobem upozornit na problém, s kterým se potýká velké množství mužů a žen v produktivním věku. Jejím cílem je ukázat lidem, že šediny z nikoho nedělají předčasného „staříka“.

Mnoho žen i mužů ocenilo její odvahu „jít s šedou ven“ a pod jejími fotkami sdíleli svou vlastní zkušenost. A mnozí z nich došli i ke stejnému závěru jako Alex: „Cítím se nyní více krásná a sebejistá. Uvědomila jsem si, že šedivé vlasy jsou mou součástí jako třeba barva mých očí. Je to jako kdybych měla kolem hlavy svatozář.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

y1xcvbnm ( 27. února 2021 10:18 )

hezké to není

Zobrazit celou diskusi