Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mladík se bojí randit, aby se nezamiloval do sourozence: Jeho otec prodal 500 vzorků spermatu!

Autor: štt - 
27. února 2021
21:13

Představte si, že si stáhnete oblíbenou seznamovací aplikaci Tinder a nevědomky skončíte na rande se svým sourozencem. Zdá se vám to jako námět z moderních řeckých bájí? Američanu Zavu Forsovi (24) se něco takového klidně může stát. Jeho biologický otec totiž po 10 let prodával vlastní sperma klinikám na umělé oplodnění.

První podezření Zave pojal, když si všiml jednoho ze svých spolužáků, jenž mu byl až nepříjemně podobný. Toto nezvyklé shledání nedalo Zavovi spát a poprosil chlapce, zda by spolu nepodstoupili DNA testy. Výsledek jej poslal do mdlob! Chlapci zjistili, že nejsou pouze spolužáky, ale pokrevními bratry.

Vyděšený mladík se ihned vydal do nemocnice, kde zjistil další zdrcující zprávu. Dle dostupných informací jeho otec, kterého nikdy nepoznal, více než pětsetkrát prodal své sperma lokálním klinikám na umělé oplodnění. Z této spousty se narodilo alespoň 50 dalších dětí v Zevově rodném Oregonu.

Chlapcovi se podařilo se spojit již s dalšími osmi příbuznými, kteří o „vyvedeném“ tatínkovi neměli ponětí. Britský deník The Mirror poskytl o tomto neobvyklém případu zprávu a krátce se Zevem pohovořil. „Nejhorší na celém případu je, že se nyní bojím s kýmkoliv jít na rande v podezření, že může být můj sourozenec.“ naříká si mladík.

Dle statistiky je velice nepravděpodobné, aby se obyčejnému smrtelníkovi přihodilo, že bude mít nevědomky milostný vztah s vlastním sourozencem, avšak Zavův případ je ona výjimka potvrzující pravidlo. „Mám dva roky do konce školní docházky. Do té doby nebudu s nikým randit a pak se odstěhuji pryč z města,“ dodává.

Zave se celé dětství zajímal, kdo je jeho otcem. Jeho matka totiž žila celý život se synem sama a odmítala mu to říct. Mladík až nyní zjistil, že kvůli vysokému věku musela podstoupit umělé oplodnění. Podobný osud zažili další ze sourozenců. Někteří z nich jako Zave podstoupili DNA testy a zažádali o propojení se svými neznámými příbuznými.

V době sociálních sítí nebylo složité se s ostatními domluvit na schůzce. Zave se s některými sešel osobně a s dalšími pouze přes online hovor. S některými se rozhodl kontaktovat samotného otce přes e-mail. Reakce však nebyla taková, jakou očekávali.

Spíše inseminátor než otec neprojevil žádné nadšení a ke své minulosti se nechtěl přímo přiznat. Jako odůvodnění napsal, že „chtěl dostat zaplaceno za něco v čem byl dobrý“. Většina z dětí byla rozpačitá. Zave novinářům sdělil: „Cítil jsem se dost špatně. Počáteční smysl mé existence je spjatý s jednoduchým výdělkem peněz. Je to dost ponižující.“

Někteří ze sourozenců zjistili, že jsou dlouhodobými sousedy ze stejného města, či dokonce čtvrti. Další podobně jako Zave chodili do stejné školy. Pravidelně si všichni volají přes FaceTime a vymýšlí, u koho se co nejdříve všichni setkají. Důležité však je, že mezi nimi vzniká nové sourozenecké pouto, které celý život mohli postrádat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi