Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Předčasně narozené miminko bylo menší než ruka: Holčičku zachránil svačinový pytlík

Autor: jel - 
5. března 2021
05:20

Předčasně narozená holčička Orla-May Rospoová-Hughesová přežila, přestože přišla na svět v pouhém 27. týdnu těhotenství. Vážila méně než půl kilogramu a byla menší než ruka její maminky. Lékaři proto varovali rodiče, že děťátko nemusí přežít.

Novopečená maminka Emily Rospoová z města Hitchin ve Velké Británii porodila dcerku o 13 týdnů dříve! Pohotoví lékaři naštěstí dívence zachránili život tím, že ji hned po narození umístili do svačinového sáčku, aby mohli regulovat její tělesnou teplotu. 

Emily i její partnerka Samatha Hughesová byly varovány, že jejich holčička nemusí přežít. Nyní se jí však daří dobře. „Orla-May se narodila 28. 1. 2021 ve 20:09 a vážila pouhých 490 gramů. Je to velká bojovnice a na to, jak je malá, si vede úžasně. Před námi je dlouhá a těžká cesta, ale věříme, že to zvládneme,“ napsala Emily na sociální síť a připojila fotografii maličké dcerky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aquarie ( 5. března 2021 13:46 )

V clanku chybi podstatna informace, zjakeho duvodu hyl zvolen v dnesni moderni dobe papirovy pytlik. Slo o porod doma a lekare bez jakehokoliv neonatalaniho vybaveni?

aquarie ( 5. března 2021 13:43 )

..ale neco se pokazi v tehotenstvi, duvodu muze byt rada, i kdyz ditr je jinak zdravo a matka neudela zadnou chybu. Ano, nekdy to nedopadne dobre, ale to nedopadnou i jini lide z mnoha jinych duvodu, ktere si kolikrat zavini sami (koureni, prejidani, drogy, rizikova jizda, hloupost atd.). Vyjadeovat se jako o odpornych o detech, ktere se proste jen narodi nerozrale bez tuku, je nechutne, vy jste odporny a zadne sorry tomu nepomuze.

aquarie ( 5. března 2021 13:24 )

Vami se mrvi genofond!!! Mnoho z techto deti se casem znormalizuje nbo ma jen mensi obtize, nezapominejte, ze pradcasna narozeni nebyvaji z vady plodu (zarodky s vaznou vyvojovou nebo genetickou vadou obvykle skonci svoji zivotni cestu casnym potratem), ale nwco se pr

Knight ( 5. března 2021 13:13 )

Sorry, ale ty předčasně narozené děti, nejsem pro jejich záchranu za každou cenu, akorát se tím mrví genofond a ať se na mě nikdo nezlobí, jsou odporný.

Zobrazit celou diskusi