Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studentka Jana (21) miluje o 27 let staršího učitele filozofie. Románek jí zničil vztah s rodiči

Autor: shp - 
15. ledna 2021
22:11

Muži stárnou do krásy a moudřejí. Přesně to si myslí studentka Jana Leonhardtová (21) z německého města Jena. Zamilovala se totiž do učitele o 27 let staršího. I když v tom lítá až po uši, románek s Peterem Heinrichem (48) zničil její vztah s rodiči. A ani matka a otec staršího lektora jejich techtle mechtle neschvalují.

Německá studentka psychologie nehledala lásku, když našla před třemi a půl lety Peterův YouTube kanál. Janě bylo teprve 18 let, když zhlédla jeho první video. I když je od přírody stydlivka, rozhodla se učiteli napsat, protože ji uhranul jeho hlas. Komunikovali spolu přes maily dlouhé měsíce, než se rozhodli pro osobnější videohovor, při kterém se mohli slyšet i vidět.

První setkání

Pak už bylo nad slunce jasné, že se hrdličky přitahují. Peter, který žije v přes 400 kilometrů vzdáleném Frankfurtu, přijel poprvé za Janou v prosinci 2017. I když měl obavy z velkého věkového rozdílu, byla to pro oba láska na první pohled. Po dvou letech nezávazného randění, na němž se společně domluvili právě kvůli 27 letům, které je od sebe dělí, to konečně přišlo!

Peter se rozhoupal a zeptal se Jany, zda chce být jeho přítelkyní. Zamilovaná studentka samozřejmě souhlasila. Všichni jejich přátelé vztah schvalují. Kamarádi poznali, že se milují a patří k sobě. Něco jiného je ale případ rodičů obou dvou. Ani Peterovi ani Janini rodiče jejich lásku neschvalují. Jana dokonce přiznala, že jí románek se starším učitelem zničil vztah s rodiči.

Nikdy si nemyslela, že bude se starším mužem

„Nikdy jsem nesnila o tom, že budu se starším mužem. Obzvlášť ne v osmnácti letech. Soustředila jsem se na studium a neměla jsem čas myslet na vztahy. Doufala jsem, že budu studovat buďto filozofii nebo psychologii na univerzitě. Obojí mě velmi zajímalo. Kvůli tomu jsem strávila skoro většinu svého volného času sledováním naučných videí na YouTube,“ řekla Jana podle Daily Mailu.

„Začala jsem sledovat video, když jsem si uvědomila, že jsem přestala vnímat, co se říká a soustředila se na to, jak hezký je muž na videu, na které jsem narazila a jak snový jeho hlas je. Nikdy jsem nic takového necítila a tehdy jsem si uvědomila, že se mi opravdu líbí. Pobláznění mě přemohlo a já se rozhodla mu napsat e-mail, kde jsem mu řekla něco o sobě a o mé zálibě ve filozofii,“ pokračovala studentka.

Osudný videohovor

„Obdržela jsem e-mail od něj jenom o pár hodin později. Nemohla jsem tomu uvěřit. Když jsem četla e-mail s širokým úsměvem na tváři, všimla jsem si, že máme hodně společného a že máme i společné názory na spoustu témat. Začali jsme si vyměňovat e-maily denně po dobu tří měsíců, než se mě Peter zeptal, zda spolu můžeme mluvit přes FaceTime, protože chtěl slyšet můj hlas,“ vyprávěla Jana.

„Byla jsem nervózní, ale také jsem si s ním chtěla pořádně promluvit. Myslela jsem si, že to bude trapné, ale mluvení s ním nemohlo být snadnější. Povídali jsme si hodiny do noci, než jsme se dovtípili, že bychom se měli setkat osobně,“ přiznala Jana. Už tehdy si ale moc dobře uvědomovala, že by jí její prudérní rodiče setkání s o tolik starším mužem nikdy nedovolili.

Sladký polibek

„Věděla jsem, že by moji rodiče nikdy neschválili setkání s někým o tolik starším, takže jsem ho požádala, aby mě navštívil v mém rodném městě, i když žiji přes 400 km daleko od něj. Setkali jsme se asi čtyři týdny po videohovoru a jakmile se ke mně přiblížil, moje srdce se rozbušilo. Zamilovala jsem se na první pohled a během pár hodin, co jsme mluvili a chodili po městě, jsme se políbili,“ popsala Jana první setkání.

„I když mě nezajímá, co si ostatní myslí, Peter se kvůli věkovému rozdílu cítil nejistý. Mluvili jsme a scházeli se spolu znovu a znovu, ale naši lásku jsme tajili přede všemi, což bylo těžké, protože jsem musela lhát rodičům o tom, kam jdu a s kým mluvím. Bylo to pro mě těžké,“ přiznala Jana. Po dvou letech pár svůj vztah přestal tajit, když se Peter zeptal, zda s ním chce Jana oficiálně chodit.

Rodiče obou dvou vztah neschvalují

„Poté, co jsem se loni přestěhovala na univerzitu, Peter a já jsme se začali vídat častěji. Právě tehdy jsem o něm řekla rodičům a přátelům. I když mě přátelé podporovali, moji rodiče náš vztah úplně zamítli. Myslím si, že to poškodilo můj vztah s rodiči. Moji i Peterovi rodiče nás odmítají vidět spolu, ale nevzdáme se lásky jenom kvůli tomu, co si oni a ostatní myslí,“ řekla rázně studentka.

„I když máme problémy s tím, že žijeme odděleně, oba jsme se osobně rozvinuli v našem vztahu a zažíváme spolu tolik legrace. Cítím se s ním jako na vrcholku světa. Nikdy jsme se nepohádali, protože víme, že komunikace je důležitá, zvlášť ve vztahu na dálku. Skutečně cítím, že je má spřízněná duše,“ uvedla Jana, která vztah se starším učitelem mapuje otevřeně na Instagramu pro inspiraci ostatním.

Láska nemá věk

„Chci povzbudit každého, kdo je ve vztahu s velkým věkovým rozdílem, aby o tom byl otevřený, nic neskrýval a byl upřímný. I když to někteří lidé nepřijmou, není důležité, co si myslí, protože nejdůležitější je, abyste oba byli šťastní. Láska nemá věk, stejně tak štěstí a nyní už si nedokážu představit život bez spřízněné duše po svém boku,“ uzavřela Jana své vyprávění.

Českým showbyznysem otřásá tento vztah s velkým věkovým rozdílem:

fido2 ( 11. února 2021 10:21 )

Však ono ji to časem přejde, hloupou husu...

jonis ( 7. února 2021 10:17 )

Hm a opačně románek student 21 let a o 27 let starši učitelka,taky by to bylo krásné a pochopitelné.To by se mi taky líbilo.

koko365 ( 4. února 2021 19:20 )

To je strašný

tulip ( 16. ledna 2021 00:47 )

Krásné a naprosto pochopitelné.Ať jsou šťastní,co to jde.

frantacizek ( 16. ledna 2021 00:22 )

to dělají ty vousy, ale je to filozof, musí je holt mít mám kolegy nejen na střední, ale i vysoké a vypadají podobně, je to imááge akademiků, které ale já na svém vzhledu nepodporuji, proto mi asi hádají všichni méně

Zobrazit celou diskusi