Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel „služebně nejstarší manžel“ z Guinessovy knihy rekordů: S paní svého srdce strávil 79 let!

Zemřel „služebně nejstarší manžel“ z Guinessovy knihy rekordů: S paní svého srdce prožil 79 let!
Zemřel „služebně nejstarší manžel“ z Guinessovy knihy rekordů: S paní svého srdce prožil 79 let!  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
26. října 2020
22:35

Snad všichni novomanželé si představují, že našli někoho s kým stráví zbytek života. V naší zemi se jim to téměř v polovině případů nepodaří. Ovšem jeden ekvádorský pár dokázal překročit všechny myslitelné hranice a společně strávil 79 let. Díky tomu skončili Julio (†110) a Waldramina (114) v Guinessově knize rekordů. Bohužel rekord už nezvýší, protože muž před několika dny zesnul.

V Ekvádoru zemřel ve věku 110 let Julio César Mora, který byl se svou 104letou ženou letos zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší manželský pár. Jejich manželství trvalo 79 let a dohromady jim letos bylo 214 let. César Mora zemřel ve čtvrtek večer po boku své manželky Waldraminy Quinterosové. Informoval o tom místní deník El Universo.

„Respekt, soucit a ohleduplnost byly pro náš vztah nejdůležitější, nikdy jsme se nehádali, ani spolu nesoupeřili,“ popsali letos v létě agentuře EFE recept na dlouhé manželství. Rekord drželi ekvádorští manželé od srpna, kdy překonali americký pár z Texasu Charlottu a Johna Hendersonovi, jimž bylo tehdy dohromady 212 let a kteří loni oslavili 80 let od svatby. John Henderson zemřel rovněž tento měsíc.

Waldramina a Julio byli oba učitelé a vzali se v únoru 1941 tajně, protože jejich rodiče se sňatkem nesouhlasili. Waldraminu okouzlil Julio svým literárním talentem a psaním básní, ona ho přitahovala krásou, širokým srdcem a pevným charakterem.

Ani v době pandemie covidu-19 neztráceli ekvádorští manželé optimismus a těšili se, až se budou moci opět setkat osobně se svou širokou rodinu. Měli pět dětí, 11 vnoučat, 21 pravnoučat a devět prapravnoučat.

nika70 ( 26. října 2020 23:58 )

Tak kolik má manželka roků. 104 nebo 114???

Zobrazit celou diskusi