Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Finalistka soutěže Miss náhle zemřela! Před smrtí napsala zvláštní vzkaz

Autor: ran - 
25. května 2020
21:09

Amber-Lee Friisová (†23), finalistka Miss Universe za Nový Zéland, náhle za dosud nevyjasněných okolností zemřela. Ví se, že svět opustila nedlouho po svém posledním příspěvku, který zanechala na svém facebooku. Byl to zvláštní vzkaz pro ženy, které čelí domácímu násilí.

Smrt krásky zatím halí rouška neznáma, neví se zatím, jak dívka zahynula. Informaci o její smrti nicméně v pondělí potvrdila policie a také agentura, která ji zastupovala.

Podle Amber a jejího příspěvku během karantény došlo k nárůstu násilí mezi partnery, což také dokládá několika fotkami obličejů zle zmlácených žen. A nabízela svým čtenářkám, že ji mohou kdykoli kontaktovat, pokud se jim bude dít doma něco zlého. „Prosím, nebojte se mi ozvat,“ kladla jim v příspěvku na srdce.

Dále nabízela zvláštní šifrovanou komunikaci. „Když mi napíšete o mých ručně vyráběných mýdlech (žádná nedělám), budu vědět, že se u vás něco děje. Napíšete-li mi, že si nějaké chcete koupit (žádná neprodávám), budu vědět, že mám rovnou kontaktovat policii.“

Sociální síť po smrti modelky zasypaly vzkazy plné lásky a smutku. „Pomáhala ostatním, jí ale nikdo nepomohl,“ stálo například v jednom z nich. Jak se již dříve Amber svěřila, v dětství trpěla šikanou od spolužáků. Nezapadala svojí od přírody lehce tmavší kůží a „šikmýma“ očima. O tom, zda se stala také obětí domácího násilí, zdroje zatím mlčí.

Do finále slavné soutěže Miss Universe se kráska dostala v roce 2018. Nyní ji oplakávají všichni, kdo ji znali a byli s ní v kontaktu. Organizátoři soutěží Miss World a Miss Universe, kterých se zúčastnila, o Amber-Lee mluví jako o milé, krásné, odvážné a přitom vždy pozitivně naladěné dívce. Šéf novozélandské Miss World ji označil za „nebojácnou a autentickou“, uvedl server Sun.

„Amber v nás zanechala hlubokou stopu. Po počátečním zaváhání se dokázala stát jednou z nejsympatičtějších a nejupřímnějších soutěžících, které jsme kdy měli. Bude nám moc chybět, je jí velká škoda,“ uvádí facebooková stránka soutěže.

Okolnosti a příčiny úmrtí dívky nejsou doposud známy. Probíhá vyšetřování, které by mělo brzy přinést informace, co se po osudném postu s kráskou stalo.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi