Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajemné mumie z Peru: Mají tři prsty a nejsou to lidé!

Autor: ana - 
13. března 2018
10:19

Pět kosterních pozůstatků, které byly nedávno nalezeny v jihoamerické zemi, vyvolává rozruch po celém světě. Lidé ze všech koutů planety se dohadují, nakolik je jejich zvláštní vzezření podvodem. Vědci však přišli pro skeptiky s šokujícím uzemněním. Mumie poslali pod rentgen. Kostry jsou reálné, lidé to však nejsou.

Mimozemští teoretici jásají. Má se jednat o vůbec první důkaz existence jiné rasy na naší planetě. Druhý tábor se jejich nadšení snaží tlumit. Podle nich se jedná jen o degenerativní vadu, během které se kostra zdeformovala.

Kostry nejsou lidské

K pěti kosterním pozůstatkům promluvil i ruský odborník, profesor Konstantin Korotkov z Ruské národní univerzity pro výzkum. „Kostry jsou humanoidní, nikoli však lidské. Jejich stáří odhadujeme na 6500 let,“ prozradil na své přednášce o mumiích Korotkov.

Na tomografickém vyšetření je jasně vidět, že kostry jsou pravé. Tkáň má podle výzkumu biologickou povahu. „Mumie mají dvě nohy, hlavu, dvě oči, ústa a jejich DNA obsahuje 23 párů chromozomů, stejně jako my. Čtyři kostry jsou mužské a jedna ženská. Vypadají jako lidé, ale nejsou,“ doplnil ruský profesor.

Podvod by byl složitý

Odborník na kosterní pozůstatky Dr. Edson Vivanco rovněž dospěl k závěru, že se jedná o pravé kostry. Skeptici stále doufají, že se co nejdříve odhalí podvod. V tom jim vědci nechtějí vyhovět. „Vytvořit natolik reálnou lebku, aby ani přístroje neodhalily podvod, je nereálné,“ prozradil Vivanco.

Důvěryhodnost svého tvrzení potvrzuje i prohlášením: „Pokud zjistím, že se jedná o podvod, budu první, kdo na to upozorní.“

Mumie ze sádry

Mumie byly nalezeny loni v červenci v jeskyni starobylého města Nazca v Peru. Skeptici uvádí, že pozůstatky někdo vyrobil ze sádry. Podle mnohých je mumie příliš čistá. Video z nálezu navíc bylo vystaveno na webu konspiračních teoretiků.

V krátkém dokumentu o bizarním nálezu doktor Konstantin Korotkov tvrdí, že malý vzrůst koster a tříprsté končetiny rozhodně nejsou pozůstatkem onemocnění či deformace. Vědci pět mumií neustále zkoumají. Na konečný verdikt o pravosti si ještě budeme nějakou dobu muset počkat.

kaonkl ( 13. března 2018 15:33 )

Těch mumií je tam několik. Velké i malé, velikosti trpaslíků. Pak i miminko a jedna postava má v sobě ještě několik vajec. Vše zkoumáno pod rentgenem, hodně odebraných vzorků DNA, které následně byly rozeslány do laboratoří v různých státech. Mumie zkoumají odborníci napříč vědeckým spektrem a bez ohledu na národnost. Je zajímavé, že vláda Peru nemá extra zájem o zachování těchto mumií, vlastně se o ně vůbec nezajímá, ačkoliv byli požádáni o pomoc a ochranu těchto vzácných artefaktů, byli osloveni několikrát, ale vědci se pořádné odpovědi nedočkali.

Zobrazit celou diskusi