Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mluvčí Arenbergera bude blonďatá reportérka z Primy. Ministr má doma finalistku Miss

Autor: ČTK, kal - 
11. dubna 2021
16:25

Barbora Peterová končí jako mluvčí ministerstva zdravotnictví, jak už v týdnu informovaly Blesk Zprávy. Sama Peterová to uvedla pak v neděli na twitteru. Podle webu CNN Prima News jako mluvčí na zdravotnictví od úterý nastoupí blonďatá reportérka této stanice Jana Schillerová. Na novinky o koronaviru tak bude bez ohledu na epidemiologickou situaci příjemný pohled.

Peterová byla mluvčí úřadu od poloviny loňského listopadu poté, co na se na konci října stal ministrem Jan Blatný (za ANO). Tuto středu prezident Miloš Zeman na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) Blatného z funkce odvolal, nahradil ho ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger.

Připomeňme, že manželka nového ministra zdravotnictví Monika Arenbergerová je stejně úspěšná a uznávaná specialistka v oblasti prevence a léčby kožních nádorů jako její muž. Poznali se v Berlíně, kde pracovala na kožní klinice. Během studií medicíny se Monika probojovala až do finále Miss Československo. Jak přiznala v rozhovoru pro portál iDnes.cz, už tehdy ji fascinovala estetika a krása a účast na historicky první soutěži Miss byla podle ní jedna z možností, jak se k tomu dostat blíž.

Peterová: Děkuji za ohromnou zkušenost

Ale zpět k náplni resortu a výměně na postu mluvčí. „Myslím, že přišel ten pravý čas jít dál. Nejen z pohledu komunikace to byla náročná doba. Děkuju za tuhle ohromnou profesní zkušenost,“ napsala dnes na twitter Peterová. ČTK řekla, že ministerstvo opouští po vzájemné dohodě. Před nástupem na ministerstvo byla mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv, mluvila také několik měsíců za první menšinový kabinet Andreje Babiše. V minulosti působila také ve státní energetické společnosti ČEPS a jako redaktorka v České televizi.

Video  Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky  - Blesk
Video se připravuje ...

Nová mluvčí Schillerová podle svého profilu na sociální síti LinkedIn od října 2019 až dosud dělala reportérku televize Prima, předtím byla reportérkou televize Nova nebo moderátorkou Praha TV. Působila také jako výživový poradce. Webu CNN Prima News. Schillerová řekla, že počítá s tím, že půjde o těžkou práci a pouze na půl roku. Na začátku října se v Česku uskuteční volby do Poslanecké sněmovny.

František Los ( 13. dubna 2021 17:49 )

Ty komedie s mluvčími jsou horší katastrofou než samotný virus, kdejaká mladá nevzdělaná slepice nám bude tlumočit odborné výrazy z medicíny kterým ani ona sama nerozumí

ingmarie ( 11. dubna 2021 20:51 )

Jj. To dělají s manželkou oba a vydávají to za skvělé výsledky svė odborné praxe. Ani nevím , jestli mají ještě tu svoji soukromou kliniku plastické chirurgie. Prý vědkyně a super odborník v kožním lěkarství.

blamal ( 11. dubna 2021 18:22 )

Nechapu, proc porad informuji o tom, ze ma Arenberger doma byvalou ucastnici miss, jsou toho vsude plny stranky a je to uz trapny. Stejne tak si nejsem jistej, jestli ma byt kvalifikace na mluvciho to, ze je to dalsi mlada pipina, ktera nikdy mluvci nedelala a je z tv. Zrovna na zdravotnictvi, pruserovem ministerstvu, bych spis videl ostrilenyho profika, ktery svou praci ovlada. Zrejme ma pan ministr jina meritka. V kazdem pripade dost divna.

anonymus ( 11. dubna 2021 17:22 )

Zrovna tehle šišla mluvčí potřebuje jako sůl 😁 Pak si možná už nebude muset píchat botox a barvit si vlasy 😁 Je fakt komickej...

sorgedoktor ( 11. dubna 2021 17:15 )

Docela by mne zajimalo....Jestli takova mluivci sbira informace a pak to sesumiruje a udela z toho referat....Nebo jestli ji nekdo tyto inform,ace poslkytuje v integrovane podobe a ona to precte.../ po schvalerni/..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa