Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šokovaná Monika Babišová po výhrůžkách rodině zastřelením: „Úplně se klepu. Sedím a brečím“

Autor: Jakub Veinlich - 
1. března 2021
05:01

Andrej Babiš (ANO) šokoval prohlášením o muži, který chtěl údajně zastřelit jeho rodinu i jeho samotného. Podezřelý byl zadržen ve Španělsku. Premiér v neděli uvedl, že svou ženu Moniku Babišovou i s dcerou Vivien poslal do Dubaje. Až do dnešního dne o ničem nevěděly. Babišová je v šoku. Blesk Zprávám bezprostředně po slovech svého muže řekla, že je z toho „úplně mimo“.

„Úplně se klepu,“ reagovala překvapená Monika Babišová a byla v šoku ze slov svého muže, který v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News promluvil o údajném nebezpečí, ve kterém byla jeho rodina.

„8. ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit mou rodinu. Měli jsme hlídaný barák, ten člověk byl zatčen ve Španělsku. A ano, moje žena šla do Dubaje, protože se bála,“ překvapil premiér Andrej Babiš v živém vysílání CNN Prima News.

Video  Andrej Babiš na Primě šokoval slovy o chystaném útoku na jeho rodinu.  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

Reagoval tak na otázku, zda jeho rodina bude dodržovat vládní nařízení, které od pondělí zavádí například omezení cestování lidí mezi okresy. Přikývl, že on sám dodržuje opaření vždy. A pak spustil o hrozbě, která prý jeho rodinu stihla.

„Nechci to komentovat, protože moje žena to nevěděla. Dozvěděla se to až teď. Proto jsem ji vyhnal pryč,“ dodal Babiš pohnutým hlasem, proč tuto věc říká až nyní.

Policie potvrdila na svém twitterovém účtu, že se případem zabývá. „V souvislosti s výhrůžkou předsedovi vlády můžeme potvrdit, že je pražskou policií vedeno trestní stíhání konkrétní osoby. Kriminalisté ve věci podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Muž je v současné chvíli stíhán vazebně,“ potvrdili policisté.

Babišová: Sedím a brečím

Podle informací Blesk Zpráv Babiš volal ženě a dceři Vivien bezprostředně poté, co vyšel z vysílacího studia.

Babišová Blesk Zprávám napsala, že se skutečně o hrozbě útoku dozvěděla od svého muže až z televize. „Ne, nevěděli, teď tady sedím a brečím. Nikdy mě nenapadlo, že by někdo chtěl ublížit mně a dětem, když my žádnou politiku neděláme a za nic nemůžeme,“ překvapila Babišovou slova jejího manžela, kterého si brala v červenci 2017.

Sama je prý v šoku a nemůže ničemu uvěřit. „Jsme na tom hůř než všichni, protože musíme vše přísně dodržovat a jsme nejvíc sledovaní,“ dodala pro Blesk Zprávy.

Dubaj na Babiše vytáhli i ve Sněmovně

Andrej Babiš, stejně jako Monika Babišová, v minulých týdnech hned několikrát nereagoval na dotazy Blesk Zpráv, zda je premiérova žena skutečně v Dubaji - kam měla dle tehdejších spekulací letět i přes doporučení ministerstva zahraničí, aby lidé omezili cestování a nejezdili do ciziny za turistikou.

Nyní to Babiš na Primě přiznal s tím, že cestování nebylo zakázáno. Na fotografii z Dubaje, kterou zveřejnil na twitteru investigativní novinář Jaroslav Kmenta, byla Monika Babišová jen s dcerou Vivien. Nezletilý syn Frederik na ní vidět není.

Narážkám na Dubaj však čelil Babiš i ve Sněmovně. Šéf KDU-ČSL Marian Jurečka v pátek od řečnického pultíku Babišovi vytkl, že on sám byl loni na dovolené v Řecku, zatímco jeho rodinní příslušníci si jezdí do Dubaje.

„Zapomněl jste, když jste tady mluvil o českých turistech, kteří jeli do Chorvatska, tak říct také to (...), že jste se podíval v srpnu do křišťálové koule a řekl jste, že ta křišťálová koule říká, že musíte na dovolenou, že jste nesnesitelný, a jel jste na dovolenou do Řecka,“ říkal Jurečka.

„Já jsem v loňském roce nebyl nikde na dovolené (...) a dlouho na žádnou dovolenou nepojedu. Moje manželka také nebyla nikde na dovolené, učí ve druhé třídě, donesla si domů covid z té školy a prostě pracuje a funguje. Nejezdíme do Dubaje a do podobných věcí,“ podotkl Jurečka.

Andrej je psychicky vyčerpaný, říká žena premiéra

Babišová však svého muže hájí. „Andrej dělá, co může, je na pokraji sil, psychicky vyčerpaný - a tohle všechno musí snášet,“ uvedla paní Monika pro Blesk Zprávy.

Babiš zmínil ve studiu také vlnu demonstrací, kdy lidé nadávají politikům přímo před jejich domy. „Když nám křičeli před barákem, že jsme fašisti, tak rodina byla doma,“ podotkl premiér.

Později se nespokojení lidé s vládními nařízeními vydali také před domy vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD), ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) nebo ministra školství Roberta Plagy (ANO). Při protestech nechyběly transparenty, černé vlajky, ale ani rakve či kříže.

Video  Moniku Babišovou rozplakal v Jeruzalémě pohnutý osud Židů.  - Blesk - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

villon ( 2. března 2021 09:50 )

Přečti si něco o tom skvělým premiérovi i z jinýho zdroje než je kanál Čau lidi.

http­s://ww­w.sez­namzpr­avy.cz­/cla­nek/by­valy-koordinator-promluvil-jak-se-ockuje-kdyz-to-ridi-premier-1449­57#dop­_ab_va­rian­t=0&do­p_sou­rce_zo­ne_na­me=zpr­avy.sz­nhp.bo­x&dop_­req_id­=sKSQ1­jYMHQK-2021­030208­36&sou­rce=hp­&seq_n­o=1&ut­m_cam­paig­n=&ut­m_me­dium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz

Pražáci prostě nejsou tak blbí jako vidláci na zahnojenym venkově a nevolí jako ovce tenhle hnus, s tím nikdo nic moc nenadělá. Bohužel vás je víc než nás.

Ale v covidu jsme i navzdory všem Burešovým sabotážím Best in Czech.

151515 ( 2. března 2021 08:35 )

sensadrak ( 2. března 2021 05:26 )

villon ( 1. března 2021 23:28 )

No tak mu věř, ty chytrej. Každej v pézetce byl povinně u StB.

villon ( 1. března 2021 23:22 )

Vrchní Burešův markeťák voe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa