Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

GIBS má ve Sněmovně kontrolovat „esenbák“ Ondráček. Za vedení komise dostane 30 tisíc

Autor: ČTK - 
1. prosince 2017
12:18

Sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) by měl vést zástupce KSČM. Sociální demokrat pravděpodobně stane v čele ústavní komise, vyplývá z dnešních informací ČTK.

Rozdělení předsednických míst v komisích dohodli ve čtvrtek představitelé sněmovních stran. O vedení dohledové komise nad GIBS ale ještě měli jednat komunisté a sociální demokraté. Řídit by ji mohl podle informací ČTK Zdeněk Ondráček (KSČM).

Pirátům asi připadnou odposlechy

Poslanci ANO nebudou řídit podle dohod žádnou z komisí pro dohled nad bezpečnostními složkami. Strany bloku ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN by měly vést komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS), Vojenského zpravodajství a Finančního analytického úřadu a komisi pro kontrolu poskytnutí údajů z centrální evidence účtů. Zástupce bloku by měl podle informací ČTK stanout také v čele komise pro kontrolu činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace, která vznikne v lednu.

Hnutí SPD připadne vedení komisi pro kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu a Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. Piráti budou nominovat své zástupce do čela komisí pro kontrolu použití odposlechů a pro kontrolu práce sněmovní kanceláře. Hnutí ANO navrhne kandidáta na předsednické místo komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny.

Za šéfování komisi 30 tisíc navíc

Role předsedů komisí je spíše organizačního charakteru. Pobírají ale zhruba o 30.000 korun vyšší plat než řadoví poslanci, letos činí 100.000 korun měsíčně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 2. prosince 2017 18:45 )

Tento komunistický kolaborant a zrádce národa měl už dávno hnít v nejhorším kriminále!!!!!

Nezadat ( 2. prosince 2017 11:41 )

gabreta ( 2. prosince 2017 10:57 )

Připomínáš mi dobře zpracovanýho a angažovanýho svazáka. Takoví listopadoví "revolucionáři", jako byl Dienstbier, Pithart a zrovna třeba Štětina, byli kovaní bolševici z padesátých a šedesátých let, kdy se ne jen tlouklo, ale i popravovalo! Tak si nejdřív něco zjisti a neopakuj Kalouskovo a Fialovo kraviny!!

Nezadat ( 2. prosince 2017 08:24 )

Tenkrát aspoň k policajtům nebrali idioty jako dnes.Dnes neobjasní 80% trestných činů a tenkrát objasnili 90% tr.činů a to je důležité pro poškozený lidi kteří kašlou na politiku když jsou okradeni.

Lotrando ( 1. prosince 2017 18:30 )

Ondracek je super fandim mu . Jen me mrzi ze tech studentu neserezal v 89 vice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa