Banka nabídne akcie představující rozpětí 51 až 58,65 procenta společnosti. Emise se zkráceným názvem Monet zahájí obchodování s cenou, která vznikne během úpisu. Prozatím je cenové rozpětí stanovené emitentem v rozmezí 68 až 85 Kč za kus. Hodnota celé banky je tak oceněna mezi 34,7 a 43,5 miliardy korun.

Nabídka souvisí se záměrem amerického konglomerátu General Electric prodat banku do příštího roku a zaměřit se na průmyslovou činnost. Firma nabídne většinu svých kmenových akcií institucionálním investorům. Žádné nově vydané akcie nebudou nabízeny.

GE si po dobu 180 dnů nechá v bance významný minoritní podíl. Během dalších dvou let ji bude dále podporovat. Dividendová politika banky počítá s každoročním vyplácením 70 procent čistého zisku.

Skupina GE Money, do které patří GE Money Bank, GE Money Auto a GE Money Leasing, vytvořila v Česku loni podle mezinárodních účetních standardů čistý zisk 4,5 miliardy Kč.

GE Money Bank je v Česku šestou největší bankou, která má milion klientů. Společnost je bankou financovanou z vlastních zdrojů, podléhá dohledu ČNB a z provozního hlediska není závislá na skupině GE Capital.

GE Money Bank má dvě hlavní divize. Retailová divize loni vykázala zisk před zdaněním 4,128 miliardy korun a poskytovala služby 1,068 milionu klientů. Pohledávky za klienty činily 53,7 miliardy korun. Komerční divize dosáhla ke konci loňského roku zisku před zdaněním 1,32 miliardy korun a poskytovala služby 69.000 klientů.