Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Laskavý, milující a přátelský: Rodina oplakává Adama (†13), zastřelil ho policista

Autor: rix - 
19. dubna 2021
16:55

Zdrcení rodinní příslušníci oplakávají smrt chlapce, jehož 29. března zastřelil chicagský policista. Kulku do těla mu vpravil i přes to, že se mladý klučina vzdával s rukama nad hlavou.

Policisté se brání a tvrdí, že na stopnutých záběrech je vidět, že Toledo držel v ruce zbraň. Tu měl mladík odhodit ve těsně předtím, než ho chicagský strážce zákona Eric Stillman zastřelil.

Čin vyvolal v zemi řadu demonstrací proti policejnímu násilí. Podle serveru New York Post Adamova sestřenice Lupita Peréz (29) doufá, že bude policista Eric Stillman za svůj čin trestně stíhán. „Chci spravedlnost a očistit Adamovo jméno, měl ruce nad hlavou," uvedla Lupita.  Policie se brání slovy, že Eric čelil životu nebezpečné situaci a všechny předchozí pokusy o usměrnění zastřeleného selhaly.

„Adamův život byl nedobrovolně zkrácen. Mohl ještě dokázat velké věci. Měl si hrát se mnou a dalšímu kluky.  Byli bychom nejlepšími přáteli,“ lituje náhlého odchodu syn sestřenice Perézové Jael Cholico.

Starší bratr Marco uvedl, že jeho brácha byl nejlaskavějším a nejstarostlivějším dítětem. „Jsme malé děti a děláme chyby. Proč? Protože žádný z mladých není bezchybný,“ dodává.

Video  Policista zastřelil neozbrojeného chlapce (†13): Mladík dával ruce vzhůru!  - Civilian Office of Police Accountability
Video se připravuje ...

Mirek Bautsch ( 19. dubna 2021 23:07 )

V pravém horním rohu videa je datum a čas.
Ten hodný chlapec se potuloval s kamarádem po půl třetí v noci a stříleli pro zábavu jen tak do vzduchu. Divíte se, že ho nervózní polda sejme? Já ne!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání