Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Myslivec Jiří našel v řece mrtvého srnce, uhnali ho dva psi: Nezodpovědným pejskařům poslal ironické díky

Autor: rix - 
10. dubna 2021
12:06

Velký ohlas vyvolal na sociálních sítích případ psy uhnaného srnce na Liberecku. Dvě volně pobíhající šelmy tam srnce uhnaly a poté zabily. Fotografie zabitého srnce ležícího v řece Kamenici nasdílel jeden z myslivců, kteří v oblasti působí.

„Děkujeme všem nezodpovědným majitelům psích mazlíčků. V neděli zahnali dva psi do říčky Kamenice tohoto srnce, kde ho zamordovali,“ píše k přiloženým fotkám na sociální síť Jiří K. Dále upozorňuje, že po neúspěšném přemlouvání veřejnosti o nutnosti mít své psy na vodítku už nezbývá než plně začít využívat výkon myslivecké stráže.

Volně pobíhajícím psům může hrozit zastřelení. „Oprávněn k usmrcování psů v honitbách podle zákona o myslivosti (§ 2l odst. l písm. b) je člen myslivecké stráže. Na jiné osoby vykonávající právo myslivosti v honitbě a mající platný lovecký lístek toto oprávnění může být přeneseno pouze uživatelem honitby,“ uvádí server Myslivost.cz.

Pes se v tu chvíli musí mimo jiné pohybovat více než 200 metrů od trvale obydleného domu, musí být mimo vliv svého vedoucího a musí kořist viditelně pronásledovat.

„Za svou dlouholetou mysliveckou činnost jsem v životě po psovi nevystřelil a ani jsem nikdy nikomu neudělil pokutu, my se pouze snažíme apelovat na lidi, aby své psy hlídali a měli je na vodítku,“ sdělil Jiří K. Blesk.cz. Případ je podle něj ve výkonu šetření.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání