Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapečka (3) v zábavním Fajnparku vážně zranil nafukovací hrad: Provozovateli atrakcí hrozí vězení

Autor: ČTK - 
8. března 2021
12:51

Královéhradecká policie obvinila v souvislosti se srpnovým případem zřícení nafukovacího skákacího hradu v zábavním Fajnparku u Chlumce nad Cidlinou jednapadesátiletého muže. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti mu hrozí až čtyři roky vězení, případně peněžitý trest.

Při zřícení atrakce se zranilo také několik dětí. Muž byl zodpovědný za provozování atrakcí v zábavním parku.

„Je mu kladeno za vinu, že skákací hrad dal do používání, aniž by ho nechal po dovozu ze zahraničí schválit v České republice a byl v souladu normou ČSN,“ uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Podle policie obviněný muž také nerespektoval bezpečnostní požadavek při provozování atrakce do síly větru 38 kilometrů v hodině. Skákací hrad se vlivem větru o rychlosti 52 kilometrů v hodině a špatným ukotvením odtrhl od kotvících bodů a odletěl do vzdálenosti asi 25 metrů, kde dopadl a zastavil se o jiné pevně ukotvené atrakce. Ve skákacím hradu bylo v té době nejméně sedm dětí ve věku tří až 12 let, uvedla dnes policie.

„Děti během letu a dopadu z hradu vypadly a utrpěly různá zranění, některá z nich byla lékařským posudkem kvalifikována jako těžká újma na zdraví. Zraněna byla i jedna dospělá osoba, kterou utržená atrakce srazila. Shodou náhod nedošlo k ještě závažnějším poraněním či úmrtí,“ uvedla Kormošová.

Nafukovací atrakce se z kotvení uvolnila vlivem větru a zřítila loni 26. srpna po poledni. Po nehodě byl Fajnpark uzavřen, k provozu se vrátil druhý den po události. V době neštěstí byly v areálu stovky lidí.

Video  Jak zastavit krvácení? Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání