Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobus ve Slaném zabil Kubu (†7): Policie označila viníka!

Autor: ČTK, jel - 
6. března 2021
17:28

Policisté podali ve čtvrtek návrh obžaloby na řidiče, jehož autobus loni v červnu při nehodě na autobusovém nádraží ve Slaném usmrtil sedmiletého Kubu. Za usmrcení z nedbalosti mu může v případě prokázání viny hrozit až šest let vězení. Na podání návrhu obžaloby upozornila Česká televize, informaci v sobotu ČTK potvrdila středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Návrh byl podán na okresní státní zastupitelství v Kladně,“ uvedla Suchánková.

Podle policie šofér při najíždění mezi ostrůvky zastávek neúmyslně zavinil dopravní nehodu, když nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla. „Při zatáčení vlevo mezi ostrůvky zastávek nezvládl řízení a s vozidlem najel na výše zmiňovaný ostrůvek, kde se v té době zdržovala skupinka nezletilých dětí,“ popsala už dříve kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. Autobus narazil do sedmiletého chlapce, který na následky poranění zemřel na místě.

Video  Autobus vjel ve Slaném na zastávku plnou lidí. Dítě zemřelo  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Podle soudních znalců nezpůsobila nehodu technická závada autobusu. Přestože řidič původně tvrdil, že se mu zasekl plyn. Hrozná dopravní nehoda se stala minulý rok v červnu ve Slaném ve Středočeském kraji. Autobus najel přímo na ostrůvek, na němž čekali lidé. Sedmiletý Kubíček na místě svým zraněním podlehl. Vrtulník, který na místo dorazil, se vracel prázdný. 

„Jsem vyběhl a okamžitě jsme zachraňovali toho kluka a někdo mi ho dal do ruky, tak jsem ho držel celou dobu a říkal jsem mu, že bude v pořádku a ať se nebojí, že přijede sanitka,“ popsal krátce po nehodě pro CNN Prima News jeden ze svědků. U hrozné události byl navíc přítomen jeden z bratrů zesnulého chlapečka. Další tři lidé byli při nehodě zraněni.

PavelSki ( 7. března 2021 01:51 )

Tohle dejte prosím do titulku! Pro varování příštích "snaživců".


Máte pravdu, jeden vezme do rukou, předá dalšímu. Ten ho drží.
Hrůza, hrůza, hrůza!

To museli ti dospělí přece slyšet od žákovských let a covid-distančka ve školách tehdy nebyla. Tak měli poslouchat.

Nešlo sice prý o zástavu dechu a srdce, ale o vnitřní zranění, které se pohybem zhorší a způsobí kolaps. Ještě se tím blbec chlubil, že ho držel a chlácholil.
Nedbalostí a blbostí k neštěstí přispěl.

Tohle dejte do titulku, ať si každý přečte a alespoň v podobném příštím případě, nikdo neopakuje. Když už chudkákovi malému klukovi není pomoci.

martinprokes ( 6. března 2021 20:39 )

První pomoc držením v náručí? Takhle nás to neučili. Položit na pevnou podložku, lehký záklon hlavy, kontrola dechu a pokud nedýchá, okamžitá masáž srdce. U dítěte se nebát ani dýchání z úst do úst.
Čekat s pomocí na sanitku je pitomost. Za patnáct minut už není koho zachraňovat.

Jirik-ta ( 6. března 2021 18:54 )

20 Let bez milosti. Né 6 let

PPP150W ( 6. března 2021 18:47 )

Pantoflíčky?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání