Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální havárie u Kralic: Náklaďák sešrotoval auto s policisty!

Zraněnili se dva policisté i řidič nákladního vozidla. Silnice byla několik hodin neprůjezdná.
Zraněnili se dva policisté i řidič nákladního vozidla. Silnice byla několik hodin neprůjezdná.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
5. března 2021
16:40

Na silnici 23, která je hlavním tahem z Třebíče na Brno, se mezi Náměští nad Oslavou a Kralicemi nad Oslavou srazilo nákladní auto s osobním vozem Policie ČR. Zranili se dva policisté a řidič nákladního vozidla. Silnice byla několik hodin neprůjezdná. 

Nehoda, o které informovala policejní mluvčí Dana Čírtková, byla nahlášena asi v 9:45. Provoz na silnici se podařilo obnovit kolem poledne. Policie původně informovala pouze o dvou zraněných. Podle mluvčího zdravotní záchranné služby Petra Janáčka jsou všechna tři zranění naštěstí lehká.

Řidič kamionu sjel na krajnici, když se snažil dostat zpět na vozovku, dostal smyk a narazil do policejního auta, které narazilo na svodidla. Nákladní auto skončilo v příkopu. "Ve služebním vozidle cestovali v době nehody dva policisté, kteří byli zařazeni v rámci výkonu služby do opatření na kontrolu dodržování volného pohybu osob mezi okresy. Policisté přejížděli na jiné kontrolní stanoviště," uvedla Čírtková.

Na Vysočině od rána sněžilo, v kraji se stalo několik dopravních nehod, ve Vyskytné na Pelhřimovsku se převrátil kamion, u Slavic na Třebíčsku se srazila dodávka s osobním autem.

Řidičský průkaz není potřeba? Policisté zadrželi v centru Prahy 26letého muže, který jim ujížděl bez řidičáku.

Video  Sisyfovská práce české policie  - David Malík
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání