Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Starostu Kupce (†52) zabilo vlastní auto: Na dvorku se samo rozjelo a srazilo ho

Autor: jel - 
2. března 2021
17:57

Ján Kupec byl starostou obce Selce, která leží nedaleko Banské Bystrice. Zemřel v po nešťastné nehodě. Po návratu z nákupu zaparkoval na dvoře u svého domu auto, to se však poté, co z něj vystoupil, pohnulo a srazilo ho. Pod vozidlem zůstal starosta zaklíněný. Svým zraněním později v nemocnici podlehl.

„K neštěstí došlo ve dvoře rodinného domu, přičemž 52letý muž byl nalezen zaklíněný pod zadní částí auta,“ řekla pro TV JOJ mluvčí KRPZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Pod autem měl starostu najít jeho syn.

Sám otci pomoci nedokázal. Vyprostili ho až hasiči. Starosta měl ovšem velmi rozsáhlá zranění. „Mohu potvrdit zásah záchranářů, které jsme vyslali na pomoc k zraněnému muži. Vzhledem k jeho vážnému stavu ho museli uvést do umělého spánku a transportovat do nemocnice,“ uvedla pro televizi mluvčí záchranářů Alena Krčová.

V banskobystrické nemocnici, kam byl starosta převezen, později následkům svého zranění podlehl. Před obecním úřadem v Selcích v sobotu ráno hořely svíčky a na budově vlála černá vlajka. Případem se zabývá policie, která bude zjišťovat okolnosti tragédie. To, proč se auto pohnulo, budou zkoumat také znalci. 

Video  Slovenského starostu (†52) zabilo auto: Srazilo ho na jeho vlastním dvorku.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání