Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v Oboře Heřmanice: Smečka vlků tam roztrhala dvě daňčí a mufloní samice!

Autor: rc - 
27. února 2021
16:29

Neuvěřitelnou spoušť napáchala smečka vlků v Oboře Heřmanice na Liberecku. Vlci se dokázali prokousat plotem z kulatiny a roztrhali tam dvě daňčí samice a dvě samice muflona. Majitel obory, která má dlouholetou tradici, odhaduje škodu na 30 tisíc korun.

Tragédie se stala v noci ze čtvrtka na pátek v Heřmanicích na Liberecku v tamní Oboře Heřmanice. Do obory se dostala smečka vlků a roztrhala dvě mufloní a dvě daňčí samice! Roztrhaná zvířata našel v pátek ráno majitel obory Antonín Petržilka.

V oboře našel ležet v tratolišti krve samici muflona, která měla prokousnuté hrdlo. „Měla před porodem, tak za týden, za čtrnáct dní by rodila,“ uvedl pro Blesk.cz majitel. „Pak koukám ke krmelcům se senem pro zvěř, kde jsem uviděl samici daňka. Ta měla úplně ukousnutou hlavu a bachor a střeva měla venku,“ řekl s tím, že o kousek dál leželo daňčí mládě. „Bylo úplně sežrané. Zbyla jen kůže,“ popsal spoušť.

Vlkům za oběť padlo i mládě muflona, které smečka uštvala. „Mám to oplocené všechno, aby mi zvěř neutekla,“ popsal majitel zabezpečení obory s tím, že se vlci nejdříve snažili pod plotem podhrabat, což se jim nepodařilo, tak bidla překousali, aby se dostali dovnitř.

Majitel vyčíslil škodu, kterou vlci napáchali, na 30 tisíc Kč. V oboře navíc chová ještě stádo ovcí a osm koní, kteří naštěstí byli zavření. „Kdybych měl ovce venku, tak mám po všech ovcích,“ uvedl s tím, že má oboru dlouhých dvacet let. „Dvacet let to fungovalo, ale teď je vlků tolik, že to nejde,“ postěžoval si majitel a dodal, že mu škodu, kterou šelmy napáchaly, nikdo nenahradí.

VIDEO: Epicentrum: Útoky vlků v Česku sílí, varují myslivci a chtějí regulaci. Střílet je? Nesmysl, říkají ochránci.

Video  Epicentrum: Útoky vlků v Česku sílí, varují myslivci a chtějí regulaci. Střílet je? Nesmysl, říkají ochránci.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

nabuchodonozor ( 10. května 2021 11:40 )

nabuchodonozor ( 10. května 2021 11:39 )

Jak moudří byli naši předkové, vypláceli "vlčí haléř", vykazovali nepřizpůsobivé za obvod atd...

alenotakno ( 27. února 2021 18:16 )

K čemu nám tu jsou vlci? Těch škod už napáchali příliš. Na co je chránit? Na co? Střílet a střílet. Nic z nich užitečného není. Kdybych byl třeba chovatel ovcí, jen jednou by se něco stalo a počkal bych si na ně a pif paf, ikdyby mě obvinili.

MAMKA2316 ( 27. února 2021 18:11 )

Co to píšete za nesmysly to je příroda jíte maso a žvaníte §§§§ Vlci sežrali no a co ,,majitel obory nechal střílet jeleny nebo daňky v v boudě bez možnosti útěku a obrany ?? !!!! To je asi v pořádku hlavně když má peníze na advokáta a pro noviny aby ho očistili ne ??Fuj jdu blít !!§

MAMKA2316 ( 27. února 2021 18:05 )

C O UASE PIŠEE ZA NESMYSLY ??VLXI MĚLI HLAD JE TO PŘIRODA !!TRAGEDIE JE KDYŽ NEKDO V SOUKROMNÉ OBOŘE NECHÁ STŘILET DANKY NEBO JELENY ZAVŘENÉ V BOUDĚ BEZ MOŽNOSTI UTĚKU ??NE PROČ O TOM NEPIŠETE TYDEN §§§,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání