Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ivan (†22) vraždil nožem na základní škole: Zvrat ve vyšetřování! Proč bývalý žák útočil?

Autor: rc - 
27. února 2021
19:57

Slovensko minulý rok v červnu šokoval útok, který se stal na škole ve Vrútkách. Bývalý žák Ivan (†22) se do školy vloupal a nožem zaútočil na zaměstnance i děti. Zabil zástupce ředitele a několik lidí, včetně dětí, zranil. Následně útočník ze školy uprchl, ale policie ho začala pronásledovat a při zásahu ho zastřelila. Motiv pachatele tak zůstal záhadou, kterou i nadále zůstane. Podle slovenských médií bylo proti útočníkovi zastaveno stíhání.

Bylo krátce před desátou a na Spojené škole ve slovenských Vrútkách v ulici M. R. Štefánika probíhala výuka. Do budovy se ale dostal dvaadvacetiletý Ivan, který kdysi na škole studoval. V ruce držel nůž, když vtrhl do první třídy, kterou uviděl. V učebně zrovna probíhala výuka čtvrťáků.

Ivan nožem zaútočil na učitelku, kterou zranil, dále zranil i dvě děti. Hrdinsky se zachoval zástupce ředitelky Jaroslav B., který se ho pokusil zpacifikovat. Za svou odvahu však zaplatil životem. Agresorovi se pokusil postavit i školník, jehož útočník zranil.

Podle informací webu Pluska.sk se i přes zranění pokusil znovu útočníka zastavit, ale ten se dal na útěk. „Policisté začali pachatele pronásledovat s cílem zadržet ho, aktivně se však bránil nožem,“ uvedl tehdejší prezident policejního sboru Milan Lučanský. Strážníci při stíhání útočníka zastřelili. Motiv útoku stále zůstává nejasný.

Po útoku se po škole začaly šířit spekulace. Jedna z nich byla, že Ivana na škole šikanovali, protože měl rozštěp rtů a psychické problémy. Ovšem, zdali tomu tak bylo, či ne, zůstane zřejmě záhadou. Slovenský zpravodajský web Tvnoviny.sk nyní přišel s informací, že stíhání vůči Ivanovi bylo zastaveno. „Trestní stíhání je nepřípustné vůči někomu, kdo zemřel,“ uvedl žilinský krajský mluvčí Radko Moravčík pro TV Markíza.

VIDEO: Likvidace útočníka na školu v obci Vrútky

Video  Likvidace útočníka na školu v obci Vrútky  - TV JOJ
Video se připravuje ...

slovan1954 ( 28. února 2021 07:20 )

Mal som spolužiaka tiež s ráštepom,/zajačím pyskom/. Dali sme mu prezývku Ňumino a uchytilo sa to! Dosť ho to štvalo...raz ho oslovil menší chlapec touto prezývkou a on začal bľačať: Ja ti dám Ňumina-že ťa nohy neodnesúúúúúú!! Inak pohoda.

PavelSki ( 28. února 2021 01:01 )

To je zvrat zvratů.
Tak všichni na titulek kliknem a autor má za počet prémie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání