Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Syn uškrtil v 15 letech holýma rukama mámu (†46). Její tělo zahrabal za kostelem

Autor: jžk - 
25. ledna 2021
22:07

Bylo mu pouhých patnáct let, když 2. listopadu 2018 uškrtil svou vlastní mámu holýma rukama, tělo pohřbil za kostelem, vykradl si na oko dům a zavolal policii. Gregory Ramos (17) z Floridy byl za bezcitnou vraždu odsouzen na 45 let vězení.

Gail Cleavengerová (†46) byla uškrcena synem v jejich domě ve městě DeBary poté, co se pohádali, když donesl ze školy čtyřku. Policie věří, že matčin zápas o život mohl trvat až půl hodiny! Když zemřela, naložil Ramos její tělo na trakař a vytlačil ho před dům, kde jej přesunul do rodinné dodávky. Než ji pohřbil nedaleko místního kostela, přemluvil své dva kamarády, aby mu pomohli vykrást jejich dům s tím, že odnesli počítač, pušku a PlayStation.

Dylan Ceglarek a Brian Porras jsou nyní souzeni za spoluúčast na trestním činu a v případě usvědčení jim hrozí až 30 let. Gregory Ramos následně po činu zavolal na policii, aby jako hromádka neštěstí nahlásil vloupání a zmizení své matky. K trestnému činu se podle Daily Mail údajně přiznal jen pár hodin po policejním výslechu, líto mu to však očividně nebylo. Dokonce se svým přesvědčivým podvodem chlubil!

Mike Chitwood, šerif okresu Volusia, v té době popsal Ramose jako „bezcitného“ a „chladného“ a dodal, že chlapec patří jednoznačně mezi tři největší sociopaty, se kterými se kdy setkal. Během soudního líčení, které proběhlo v pátek 22. ledna 2021, však matkovrah otočil.

Údajná lítost chlapce

Kvůli svým činům nikdy skutečně nepoznám svou matku,“ zpytoval svědomí sedmnáctiletý chlapec, kterého však soudili jako dospělého. „Ukradl jsem mámu nejen sobě, ale i všem ostatním. Mému nevlastnímu otci jsem vzal jeho polovičku, mým tetám a strýci jejich sestru a celoživotní kamarádku, mé babičce její dceru.

Kdyby nepřišel k soudu a neuznal by svou vinu, hrozilo by Ramosovi doživotí. Nakonec byl však odsouzen k 45 letům za mřížemi s možností podmínečného propuštění po 25 letech trestu za vraždu prvního stupně a manipulaci s důkazy.

Vrah se přimluvil za spolupachatele

Jsem vinen ze zločinů, ze kterých jsem obviněn, žádám však milosrdenství pro mé spoluobžalované. Nezaslouží si být uvězněni za mé činy,“ přimluvil se u soudu za své kamarády s tím, že si v době spáchání zločinu neuvědomovali celý rozsah zločinu, a když byli zatčeni, plně spolupracovali s policií. K jejich odsouzení ještě nebylo stanoveno datum.

Vraždy v rodině bohužel nejsou zas takovou vzácností. V poválečné historii Československa skončilo celkem 1 207 lidí na šibenici. Posledním popraveným z 2. února 1989 byl mimořádně zvrhlý a surový vrah Vladimír Lulek, který vyvraždil svou rodinu těsně před vánočními svátky roku 1986. „Zachraňte mi děti,“ prosila jeho manželka sousedku, která přiběhla na pomoc. Její prosba bohužel vyslyšena nebyla...

bre-burda ( 26. ledna 2021 08:43 )

Hrůza! Kdo takového grázla vychoval ..?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání