Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dodávka na D1 narazila do policejního vozu: Policista i řidič skončili v nemocnici

Autor: ČTK - 
21. ledna 2021
16:09

Dvě zranění si vyžádala čtvrteční nehoda dodávky a policejního auta na dálnici D1 na Benešovsku. Dodávka narazila do stojícího policejního auta, které zapnutými majáky upozorňovalo na jiné odstavené vozidlo. Zranění utrpěli policista a řidič dodávky, příčina nehody se vyšetřuje, informovala o tom mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková.

Nehoda se stala kolem 9:00 na 38. kilometru ve směru na Prahu. Policisté tam podle Čermákové zajišťovali porouchané odstavené auto. Rozblikanými majáky a varovnými světly na služebním vozidle upozorňovali ostatní účastníky provozu na možné nebezpečí.

Řidič dodávky z neznámých příčin najel na krajnici a pravou přední částí narazil do levé zadní části policejního vozidla. „Tou dobou ve vozidle seděl policista, který prováděl lustraci odstaveného vozidla a jeho řidiče. Následkem střetu policista ve vozidle i řidič dodávky utrpěli zranění, se kterými byli následně převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ uvedla Čermáková.

Podle dechové zkoušky nepili řidič dodávky ani policista před jízdou alkohol. Dálnice ve směru na Prahu byla po nehodě průjezdná v omezeném režimu. Provoz byl plně obnoven před polednem.

Smutné záběry z tragické nehody, která se stala na dálnici D1 v září. Vyžádala si tři lidské životy.

Video  Tragická nehoda na D1 u Brna si vyžádala tři lidské životy  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Uživatel_5468235 ( 21. ledna 2021 17:48 )

Já jsem samozřejmě u nehody nebyl, ale mohu za sebe i jiné řidiče potvrdit, že modré majáky za sklem na těchto vozidlech nejsou z dálky skoro vůbec vidět, hlavně za slunečného počasí, nebo mlhy, deště atd. Proč nemaji i tato vozidla, která nejsou označena barvami policie také již nové dvojbarevné červeno-modré majáky? Ze zkušenosti z provozu je jasné, že nové červeno-modré majáky na vozidlech policii i jiných IZS jsou daleko výrazněji z dálky vidět a plní lepší výstražnou funkci na vozidle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání