Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

V České Lípě majiteli utekl had: Vystrašil ženu v bytě o dvě patra níž!

Červená užovka vystrašila obyvatelku bytu.
Červená užovka vystrašila obyvatelku bytu.  (Autor: MP Česká Lípa)
Autor: ČTK - 
21. ledna 2021
14:48

Pořádný šok utrpěla obyvatelka jednoho z panelových domů v České Lípě. Přišla domů, rozsvítila a odložila si kabelku. Vedle ní ale ležel had! Lekla se, zavolala strážníky a ti provedli odchyt. Had se k ní dostal od souseda, který bydlí o dvě patra výš.

Moment, na který žena z České Lípy patrně nikdy v životě nezapomene. A nezapomene to ani sousedovi, který za to tak trochu mohl. Když přišla žena domů a odložila si kabelku, uviděla vedle ní hada, užovku červenou.

Když se trochu zmátořila, zavolala na linku 156. „Strážník, který je na odchyt plazů specialista, určil, že se jedná o červenou užovku, poměrně málo nebezpečný druh. Ale to je jen teorie, protože had byl zřejmě vystresovaný a pokusil se strážníka při odchytu pokousat,“ uvedli strážníci.

Had naštěstí strážníka nepokousal a byl uložen do boxu. Žena se mezitím probrala z prodělaného šoku. „Nakonec se ozval majitel hada, kterého si pořídil den před tím. Vůbec nechtěl uvěřit, že se z terária dostal ven, kudy prolezl o dvě patra níž, to se také nepovedlo zjistit,“ dodali strážníci.

Majitel má na krku teď dvě velké starosti. Musí zajistit, aby se had průzkumník z terária znovu nevydal na průzkum ostatních domů. Bude si navíc muset udobřit sousedku, které málem způsobil infarkt.

Video  Před kulturním domem v Karviné strážnici odchytli 1,5 metru dlouhého hroznýše.  - MP Karviná
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání