Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tvář čtyřnásobného táty Davida (†35), který zemřel při výbuchu plynu. Exploze zabila 4 lidi

Autor: shp - 
21. ledna 2021
17:14

Elektrikář a farník David Santos Muñoz (†35) byl mužem se srdcem na správném místě. Byl to milující manžel i otec čtyř dětí. Byl také mužem víry, a když ho požádali kněží z jeho oblíbené farnosti v Madridu o pomoc, nedokázal říct ne. Při opravě bojleru však zahynul. Nahromaděný plyn následně explodoval. Výbuch zcela zdemoloval tři horní patra domu.

David byl přivolán k opravě rozbitých bojlerů. V budově byl na každém patře jeden. Jakmile se ozvala exploze, zmizel. Úřady už potvrdily jeho smrt, uvedl španělský web El Espaňol. Po Davidovi zůstala zarmoucená rodina. Oblíbený elektrikář, který byl taktéž místním farníkem, po sobě zanechal čtyři malé děti. Tři dcery a jednoho syna nyní bude muset vychovávat sama manželka.

Té nyní zbyly po tragédii jen oči pro pláč. „David byl skvělý kamarád. Vždy se usmíval,“ prohlásil jeden z jeho blízkých přátel. Jestli oprava bojlerů nějak souvisí s únikem plynu, je nejasné. Existuje však mnoho plynových modelů ohřívačů vody, takže tuto možnost vyloučit nelze. Policie explozi i nadále vyšetřuje a jde o jednu z možných verzí její příčiny.

Výbuch zabil i mladého kněze

Vyžádala si celkem 4 životy a 11 zraněných. Mezi oběťmi je další muž víry – římskokatolický kněz Rubén Pérez Ayala (†34). Ten podle všeho Davidovi pomáhal s opravou. Po explozi byl hospitalizován v kritickém stavu s vážnými zraněními. Těm bohužel po převozu do nemocnice podlehl, uvedl katolický portál Camino Católico.

Rubén byl problémový mladík, kterému pomohli právě další kněží a víra v Boha. „Když jsem byl mladší, sváděl jsem v sobě vnitřní boj. Byl jsem nespokojený a měl jsem v sobě velký smutek. Během svého života jsem ale poznal několik kněží, kteří mi pomohli. Zaujal mě styl jejich života i radost, kterou z něj mají,“ prohlásil Rubén v minulosti dle portálu.

Byli ve špatnou chvíli na špatném místě

Výbuch si vyžádal životy i dalších dvou lidí. Ti se však nenacházeli přímo v budově, ale šli kolem ní, když explodovala. Byli prostě ve špatnou chvíli na špatném místě. Jde o španělskou důchodkyni (†85) a občana Bulharska (†47). Několik lidí ale zůstává i nadále v nemocnici.

Video: Výbuch vesmírné lodě

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání