Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Adrianu (†29) na Bali prý zavraždil expřítel. Čech Jiří promluvil o bezpečnosti v turistickém ráji

Autor: shp - 
22. ledna 2021
05:10

Hlavním městem tropického indonéského ostrova Bali Denpesarem otřásla brutální vražda krásné Slovenky Adriany S. (†29). Tu měl podle obvinění policie zavraždit její papuánský expřítel Lorens Parera (31). Český průvodce Jiří Hruška, který na Bali dlouhodobě žije, promluvil o tom, jaká je bezpečnostní situace v zemi.

Adriana byla mladá, krásná a nadaná. Bohužel měla smůlu na výběr partnera. I když se s Parerou již rozešla, on jí nedal pokoj a pronásledoval ji jako chorobný žárlivec. Nakonec ji podle obvinění ubodal. Sympatickou Slovenku našli přátelé v tratolišti krve v pronajatém domě, kde žila se svým indonéským přítelem, uvedl portál Bali Suara.

Bohužel už jí nebylo pomoci. Parera skončil za mřížemi a je v případu hlavním podezřelým. Podle webu ji poslední tři týdny pronásledoval a dokonce jí měl vyhrožovat, že ji zabije, pokud mu nezaplatí v přepočtu 77 tisíc korun. Portál Patroli Post zveřejnil zprávu, že se již Parera k činu doznal. Tělo Adriany putovalo ke koronerovi kvůli pitvě.

Adriana byla instruktorka potápění

Smrt brunetky, která pocházela z Košic a na Bali se věnovala instruktáži potápění, potvrdil i slovenský ministr zahraničí Ivan Korčok. Ten prohlásil, že jeho úřad udělá vše pro to, aby byl případ řádně prošetřen, a že je v kontaktu s rodinou zavražděné. „Víc s ohledem na ochranu osobních údajů a s ohledem na rodinu v tuto chvíli říct nemohu,“ dodal.

Ke krvavé tragédii se pro deník Nový Čas vyjádřil i český průvodce, instruktor potápění a cestovatel Jiří Hruška, který na Bali pracuje a žije více než 23 let. Přiznal, že na sousedních ostrovech došlo k několika neštěstím, která zasáhla Čechy i Slováky. Šlo však o nehody při potápění. Došlo k nim v rizikových místech, kde jsou silné proudy.

Jiří: Na Bali je minimální kriminalita

„V médiích se v posledním období objevily zprávy o vraždách. Šlo však o potyčky cizinců z Austrálie v opilosti. Indonésie a Bali je jedna z nejbezpečnějších zemí pro turisty vůbec. Je tu minimální kriminalita, o krádežích ani nemluvě,“ prohlásil pro portál Hruška. Podle něj je tragický případ Adriany ojedinělý.

Krimi případ z Česka: Vraždy stopařek

viho ( 22. ledna 2021 15:43 )

Adriana asi neodhadla místní specifika. Něco jiného je jet někam jako turista a něco jiného je asimilovat se do místního prostředí dlouhodobě. V těchto zemích to pro turisty vypadá jako ráj, ale byznys se řeší jinak než ve střední Evropě. Cizinci často podlehnou dojmu, že se mohou chovat jako místní, ale už si neuvědomí rizika takového chování. Ženy z Indonésie spíše utíkají, takže je zvláštní, co ji tam lákalo žít. Možná ho mají Papuánci delšího...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání