Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Senior jel v protisměru po rychlostní silnici: Upozornění ostatních řidičů si nevšímal

Autor: jel - 
27. listopadu 2020
22:32

Nebezpečnou jízdu v protisměru zaznamenala palubní kamera jednoho z aut jedoucích po rychlostní silnici 35 u sjezdu na Paceřice. Koncem srpna řidič bílého vozidla svou jízdou ohrozil nejméně třináct aut, a navíc nedbal upozornění jiných řidičů, že jede ve špatném směru, a v jízdě pokračoval dál. Sedmasedmdesátiletého řidiče policie nyní obvinila.

Podle svých slov se starší řidič (77) vydal na narozeninovou oslavu, a když se vraceli z restaurace, omylem najel na čtyřproudou komunikaci. Nedokázal však zdůvodnit, proč se nesnažil ze silnice vycouvat zpět. „Policisté ho dojeli až před Turnovem a kromě barvy a typu vozidla ho poznali podle nejistého způsobu jízdy. Vozidlo jelo uprostřed komunikace mezi dvěma jízdními pruhy. Problém dělalo řidiči i zaparkování,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Dále uvedla, že policisté provedli seniorovi dechovou zkoušku na alkohol, byla ovšem negativní.

Naštěstí zmatený řidič během poměrně dlouhé jízdy v protisměru nezpůsobil žádnou dopravní nehodu, ohrozil však životy nejméně 13 posádek. Všechny automobily se mu naštěstí dokázaly vyhnout, celý incident mohl ovšem skončit úplně jinak. 

Muž navíc pokračoval v jízdě v protisměru i ve chvíli, kdy jiní řidiči zastavili a upozorňovali ho na to, že jede špatně. V reakci na upozornění mezi auty pouze prokličkoval a pokračoval v cestě. Vozidla, mezi kterými senior kličkoval, stála na sjezdu z dálnice. 

Video  Automobil v protisměru na silnici R35  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Podle Balákové tak ujel dokonce ještě další 4 kilometry a pak přejel do správného směru mezerou ve svodilech. Zmatenému seniorovi nakonec pomohl muž, který ho v Ohrazenicích jistil při otáčení do správného směru. Kdyby pokračoval dál v jíždě v protisměru, mohlo by to dopadnout fatálně. 

Policisté ho nyní obvinili. „Za přečin obecného ohrožení z nedbalosti mu nyní hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let," dodala Baláková. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání