Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V řece Ostravici utonula žena: Záchranáři se ji marně snažili oživit

V řece Ostravici utonula žena: Záchranáři se ji marně snažili oživit (ilustrační foto).
V řece Ostravici utonula žena: Záchranáři se ji marně snažili oživit (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
17. října 2020
14:15
Autor: ČTK - 
17. října 2020
12:50

Šestašedesátiletá žena utonula v sobotu dopoledne v řece Ostravici v Ostravě. I přes pomoc záchranářů se ji nepodařilo oživit. Jak přesně žena zemřela policisté stále zjišťují, není vyloučeno, že její smrt ovlivnil rozvodněný tok. 

 Záchranáři k tonoucí ženě vyjížděli okolo 09:30, na místě byli během sedmi minut. "Žena, jejíž totožnost záchranáři neznají, byla po vynesení na břeh řeky podchlazená, v bezvědomí a bezdeší. Poskytování první pomoci zahájili hasiči, rozšířenou resuscitací pak pokračovaly týmy zdravotnické záchranné služby," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl 

 Záchranáři se pokoušeli ženu oživit nejen s pomocí nepřímé srdeční masáže, ale také prostřednictvím výbojů z defibrilátoru a léky. "Přes veškeré úsilí profesionálů se ji však nepodařilo zachránit a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt," doplnil Humpl. Podle policejní mluvčí Zlatuše Viačkové přesnou příčinu a okolnosti úmrtí policie nyní zjišťuje a zatím není jasné, jak se neštěstí stalo. Žena se mohla jít podívat k řece a spadnout do ní, stejně tak jako mohla upadnout například kvůli nevolnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání