Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řidič mikrobusu vysílal svou jízdu živě přes Facebook: Vjel pod kamion, zemřelo 9 lidí

Autor: dce - 
24. května 2018
11:11

Fatální chybu udělal rumunský řidič mikrobusu v Maďarsku. Svou jízdu po dálnici natáčel na mobil a živě ji vysílal na Facebooku. Při předjíždění ale vjel do cesty kamionu. Devět lidí z mikrobusu zemřelo, řidič kamionu byl zraněn.

Osm lidí vezl rumunský řidič z chmelové brigády na Slovinsku. Kousek za Budapeští začal nepochopitelně svou jízdu natáčet a vysílat živě na Facebooku. Při předjíždění si kvůli tomu patrně nevšiml náklaďáku v protisměru. Když ho zaregistroval, bylo už pozdě...

Na videu, které zveřejnila rumunská média, je vidět, že telefon řidič zahazuje, je ale zjevné, že už nemůže nic moc dělat. Náraz byl zničující, z mikrobusu moc nezbylo. Celá posádka - dvě ženy a sedm mužů včetně řidiče - zahynula. Řidič kamionu, který vezl písek, byl zraněn.

Podle novějších informací neměl řidič ani oprávnění na řízení mikrobusu s větším počtem cestujících. Vůz, ve kterém jeli, byl navíc předtím dva měsíce v držení policie. Po tragédii zůstalo v domovině mrtvých brigádníků 16 osiřelých dětí.

Jak špatně může skončit používání telefonu v autě, loni ukázaly i dvě Češky. Kamarádky Nikola V. (24) a Nikola B. (†21) ujížděly po silnici směrem z Mostu, jedna z nich řídila, druhá jízdu natáčela a vysílala živě přes sociální sítě. Rozptylování, rychlá jízda a neopatrné chování skončily tragickou nehodou. Řidička Nikola B. zemřela, její kamarádka skončila vážně zraněná.

msml20 ( 24. května 2018 12:31 )

On to nepřežil, přežil to řidič kamionu. Chudáci lidi a jejich rodiny, takových magorů je bohužel všude plno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání