Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

"Honimír" předjížděl na D1 ve zúžení, dopadlo to tragicky: Rozmlátil Lambo za miliony

Autor: dce, čad - 
22. května 2018
14:34

Pořádně draho vyšlo předjíždění na D1 řidiče (40) z Malajsie. Se svým lamborghini ve zúženém úseku D1 na Žďársku neodhadl vzdálenost a otřel se o kamion. Ve smyku pak narazil do svodidel. Řidič byl zraněn jen lehce, zato jeho luxusní auto dopadlo mnohem hůř.

K nehodě došlo v pondělí na dálnici D1 nedaleko Velkého Meziříčí, konkrétně na 152. kilometru ve směru na Prahu v úseku dlouhodobého dopravního omezení. Řidič z Malajsie ve voze Lamborgini Huracán Spyder s německou poznávací značkou jel v levém jízdním pruhu, když začal předjíždět kamion.

"Řidič v osobním vozidle se nechoval dostatečně opatrně a při najetí vedle jízdní soupravy pravou částí vozidla zavadil o levý bok návěsu, následkem toho se vozidlo stalo neovladatelným, dostalo smyk a vyjelo vpravo vedle komunikace, kde najelo do ocelových svodidel," řekla Blesku policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič byl na místě nehody ošetřen posádkou záchranné služby, která zrovna projížděla kolem. Dechová zkouška byla podle mluvčí policie negativní. Škoda na lamborghini, které stojí až 5,5 milionu korun, bude vyčíslena dodatečně, na návěsu kamionu byla způsobena škoda 20 tisíc korun.

Policisté celou věc na místě vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení, řidič ji na místě zaplatil. Dálnice byla po nehodě asi 20 minut uzavřená.

Video  Cizinec se v lamborghini řítil po dálnici dvoustovkou  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Vaclav Vavra ( 22. května 2018 17:28 )

psalo by se o nehodě v Blesku kdyby se jednalo o Škodovku? Pro někoho má to Lambo cenu té škodovky.

Zdeněk Kopečný ( 22. května 2018 15:31 )

Tyto lidičky válející se v penězích nemůže celkem nic ohrozit. Mají představu, že silnice patří jim, když se vozí v auťasu za miliony. Přitom zase tak skvělí řidiči nejsou, jak si to sami o sobě myslí. Nějaká pokuta je nemůže ohrozit, nad ní mávnou rukou. Ukládání pokut by se mělo řešit jinak, aby v tom byla nějaká progrese, aby to pocítili i boháčci. Třeba 2 tis. Kč není stejná částka pro toho, kdo bere 20 tis. a pro jiného s příjmem třeba 500 tis. Kč měsíčně.

bobou ( 22. května 2018 15:25 )

Tak hlavně, že udělal velkou škodu sám sobě.

dandova ( 22. května 2018 15:24 )

Dobrá tiskárna a razítko z brambory.

Zackel ( 22. května 2018 15:00 )

Tak by mě zajímalo, kdo mu vydal řidičské oprávnění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání