Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tereza vyrazila „nejlepšího právníka v Láhauru“: Zafar balamutil média, opěvoval Terezinu krásu

  • 11. 4. 2018
    05:00

    „Jsem jeden z nejlepších právníků v Láhauru,“ tvrdil o sobě Terezin právník Čaudhrí Džavád Zafar. Tereza o tom ale asi přesvědčená nebyla, protože Zafara vyhodila a u úterního soudu se objevila s novými obhájci! Zafar se velice rád bavil s médii – pákistánskými i českými – což mohl být i důvod, proč si Tereza vyžádala nové zástupce. Možná se jí ale nelíbilo, že jeho tvrzení občas odporovala realitě. Možná měla spíš problém s tím, jak se Zafar celkově prezentuje.

  • 1.Výroky o Terezině duševním stavu

    Terezin právník Zafar od počátku komunikace s médii tvrdil, že Tereza je na tom psychicky špatně. „Deprese nemá, ale samozřejmě vězení není místo, kde by se člověk cítil šťastně. Takže se určitě necítí dobře,“ řekl Blesku. I o měsíc později tvrdil, že je na tom Tereza špatně. „Je velmi nešťastná, i když dostává maximum benefitů, které jen ve vězení může dostat.“

    Ovšem konzulové podávali do Čech zcela opačné informace, Tereza se navíc na dostupných videích často zářivě usmívá a někdy se dokonce naplno směje. Rozhodně nepůsobí zničeně, jak ji Zafar popisoval.

    Nové záběry Terezy z Pákistánu: Zakulatila se a rozdávala úsměvy! Nové záběry Terezy z Pákistánu: Zakulatila se a rozdávala úsměvy! | YouTube

  • 2.Bezpečné vězení? Svědci hovoří jinak

    V rozhovoru pro Blesk.cz Zafar tvrdil, že vězení v Láhauru, kde se Tereza nachází, je nejbezpečnější místo na světě! Jeho slova působila nadsazeně i bez osobní zkušenosti s oním vězením. Svědectví a fotografie totiž hovoří za vše. Přeplněné cely, cizinky i místní odsouzené dohromady, nevalné jídlo, žádné možnosti zábavy…

    Nebezpečí podle studie, která se podmínkami v pákistánské věznici Kot Lakhpat zabývala, hrozí i od bachařů! Podle svědectví bývalých trestankyň je velmi snadné se bachařům znelíbit. Tresty, které pak používají, jsou velmi kruté. Jedním z nich je například umístění „na samotku“. „Tyto cely jsou velmi malé (1,2 x 2 metry) a nemají okna, která by zajistila přístup světla a vzduchu. Vězeňkyně se po danou dobu pochopitelně nesmí stýkat s ostatními,“ píše se ve studii.

    Ani Tereziny spoluvězeňkyně nejspíš nebudou žádné křehké květinky. Celá třetina z nich jsou totiž odsouzené vražedkyně, které zabíjely většinou z vášně. Druhou největší skupinou jsou pak „kolegyně“ zadržené Češky – za distribuci drog v Láhauru sedí asi 22 % trestankyň. Třetí příčku v pořadí zločinů pak drží zlodějky.

    3919126:gallery:true:true

  • 3.Vy si nemyslíte, že je krásná?

    Zafar je navíc skutečnou studnicí výroků, nad kterými mnozí kroutí hlavou. Server Expres na sociálních sítích údajně narazil na výrok, že Zafar chce Terezu dostat do postele. Zeptali se ho na jeho názor a jeho odpověď byla skutečně šokující. „Opravdu originální dotaz. A vy si nemyslíte, že je krásná?“

    Tereza H. Tereza H. | Facebook, Instagram

  • 4.Promluvím za tisíc eur!

    Konec všem rozhovorům učinil Zafar koncem února, když po novinářích začal požadovat za informace peníze. Byl dokonce tak drzý, že Expresu přímo řekl: „Pokud chcete rozhovor, tak jedině za peníze. Jsem profesionál a čas jsou pro mě peníze.“ Nejdřív chtěl 500 eur za 10 minut, pak 150 eur za 10 otázek, později se vytasil s tím, že za dva tisíce eur okopíruje celý spis Terezina případu.

    Za další tisíc eur byl ochoten předat Tereze list s otázkami od novinářů. Za 20 tisíc by zařídil i rozhovor… „Odteď s vámi budu komunikovat, jen když mi budete platit,“ prohlásil na závěr.

    Terezin právník Čaudhrí Džavád Zafar Terezin právník Čaudhrí Džavád Zafar | archiv Blesku

  • 5.Její sladké rozhodnutí

    Tereza Zafara nakonec vyhodila. Jestli ji nebavilo, co o ní roznášel v médiích, či zda jako právník za moc nestál, to zatím není jasné. Místo něj se u soudu objevili noví státní zástupci, kteří budou Terezu od nynějška hájit.

    „Ve skutečnosti se někteří jiní právníci pokoušejí zasahovat do případu. Ale tohle není práce pro každého právníka. Pokud se mnou chce přestat spolupracovat, je to její sladká vůle. Má plné právo na to, aby ji hájila osoba, kterou si vybere,“ napsal Blesku na otázku ohledně vyhazovu z Terezina případu.

    Češka Tereza H. přichází v Pákistánu k soudu. Češka Tereza H. přichází v Pákistánu k soudu. | YouTube

  • 6.Galerie

Viper ( 15. dubna 2018 11:25 )

co te melete za kraviny ..zaplati za ně Rusnok 6 mega v doalarech https://zpravy.idnes.cz/ceska-vlada-zaplatila-za-cesky-v-pakistanu-vykupne-fw9-/domaci.aspx?c=A1 60207_134430_domaci_pku

merrylou212 ( 11. dubna 2018 20:17 )

Doufám, že náš prasedent Zeman zase vyvalí nějaký ten milión, abychom tuhle heroinovou ku.rvu zase dostli zpět. Jako za Hanču a Tonču.

merrylou212 ( 11. dubna 2018 20:14 )

No, je vidět, že si to tam ta *** heroinová docela užívá. A tenhle právník - by asi taky rád smočil ....

la.ma ( 11. dubna 2018 15:55 )

jasně, kauci za ni zaplatí všichni "spokojení zákazníci" a je venku

6010 ( 11. dubna 2018 14:32 )

Přesně tak.Něco jako kauza Nečesaný.Jasné jako facka, kadeřnice ho viděla na vlastní oči a je to málo.Tatíček, který má zřejmě z čeho rozdávat ho z toho (zatím) vysekal a přitom tomu darebákovi to kouká z očí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání