Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lucka, která zahynula o Vánocích v Tatrách, byla Ježíškovým vnoučetem: Ty rozzářené oči pana Josefa za to stály!

Autor: dce - 
27. prosince 2017
11:39

Třicetiletá Lucie zahynula tragicky na první svátek vánoční v Tatrách. S bratrem Tomášem (23) zlézali slovenské skály, když Lucie uklouzla a zřítila se. Záchranáři už ji nedokázali zachránit. V Lucce tak svět ztratil mladou ženu ochotnou pomáhat každému, kdo to potřeboval. I proto se patrně před pár dny stala Ježíškovým vnoučetem.

Lucie F. (†30) byla nadšenou sportovkyní, ráda ovšem také pomáhala lidem. Před časem si všimla projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, jehož cílem bylo splnit vánoční přání seniorům v domovech důchodců.

"Jsou tady lidé, kteří stojí mimo hru. Jsou sami... Proto jsem se rozhodla stát se Ježíškovým vnoučetem a vykouzlit alespoň jednomu takovému člověku úsměv na tváři," napsala v půlce listopadu Lucie.

"Stát se Ježíškovým vnoučetem znamená vzít si pod patronát opuštěného seniora, kterému splníte jeho přání. Já si vybrala pana Josefa z Krnova. Má rád armádu, kdysi se chtěl stát důstojníkem. Přeje si setkat se s vyšší šarží z armády a svézt se vojenským vozidlem. Jdu do toho!!! A těším se na jeho veselé oči, až za ním přifičíme!" dodala.

O měsíc později panu Josefovi jeho přání splnila. "Celá věc se zrealizovala hlavně díky dobré vůli a ochotě plukovníka Hrabce, ředitele Krajského vojenského velitelství! Moc mu tímto děkuji! Byl to zážitek i pro mě! Lidi, moci udělat radost druhému je prostě nejvíc! Ty rozzářené oči pana Josefa za to stály!!!"

Na Vánoce vyrazila Lucka s bratrem Tomášem do Tater. Jejich výlet ale dopadl tragicky. Ve výšce kolem 1900 metrů Lucie uklouzla a zřítila se. Tomáš jí chtěl ještě pomoci, ale sám kvůli tomu spadl. Lucie zraněním podlehla, Tomáš nyní bojuje o život v nemocnici.

Za pouhých 48 hodin si slovenské velehory vyžádaly 4 oběti - kromě Lucie ještě další Češku (†25) a Čecha (†33) a Poláka (†25). Mnoho dalších bylo zraněno.

pjotri ( 28. prosince 2017 01:57 )

K tematu Jeziskovych vnoucat asi tolik: i ja jsem se te akce zucastnil a daroval jsem ANONYMNE televizor jedne nezname pani, ktera si ho nemohla dovolit. Myslim si, ze tato akce ma smysl jen, pokud clovek daruje nejakou vec, nebo zazitek ANONYME a nehleda za tim lacinou reklamu, popripade vdek. Ta pani proste dostala televizi, nevi od koho, nevi komu ma byt vdecna a tak to ma byt. Proste ji dostala od Jeziska. Uplne me jima hruza, prijet do domova duchodcu, okazale tam predat televizi a "uzivat" si vdek obdarovaneho. Proste jsem udelal to, co povazuju za spravne a jsem presvedcen, ze to byly letos nejucelneji vynalozene penize. Pristi rok se zucastnim opet. Mimochodem, tu slecnu to plneni prani nestalo ani korunu.. To se to pak plni...

ccir ( 27. prosince 2017 22:18 )

Slovenská horská záchranná služba nemá ani len ten najmenší dôvod klamať!!! Tu sa teda ani omylom nejedná o vyhodnotenie nejakého Českého slavíka!!!

ccir ( 27. prosince 2017 22:11 )

On to ten či tá > junovica < troška poplietol či poplietla. Vieš? Správne má byť: Češi do Prahy peší ... To už len tak na okraj keď si sa už teda rozhodol opustiť svoj materinský český jazyk a píšeš tu po slovenský!

petulka011 ( 27. prosince 2017 21:50 )

Upřímnou soustrast rodině, přátelům. Dobrý člověk nám zůstane v srdci navždy.

ianadruhou ( 27. prosince 2017 21:30 )

Mohla dobře šu.kat, no naposledy dala seniorovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání