Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na doživotí: Brutální vrah Bayer ze msty zabil neteř Moniku (†7). S pozdravem Váš popravčí!

Autor: VaB - 
3. srpna 2023
05:00

Utekla od něj družka i s dítětem a on cítil potřebu pomstít se jí. Jako svou oběť si vrah Vladimír Bayer vybral svou tehdy sedmiletou neteř Moniku, kterou unesl ze školy. Tam ji donutil napsat dopis, ve kterém prosila o pomoc. Ve vzteku pak holčičku napadl, uškrtil a schoval do staré ledničky. Za brutální vraždu dostal doživotí. 

Vladimír Bayer je jméno, které obyvatelům Moravského Berouna před dvaceti lety nahánělo strach. Už jako mladistvý byl obrovsky problémový. V roce 1993 společně se dvěma kamarády brutálním způsobem zavraždili důchodce.

Za tento děsivý skutek tehdy dostal sedm let vězení, ale už po pěti vyšel ven. Netrvalo dlouho a došlo na nejhorší. Začal se psát případ, který i po dvaceti letech vhání do očí slzy. 

16. leden roku 2001

Toho dne přijali policisté v Moravském Berouně oznámení. Šlo o pohřešování teprve sedmileté dívky, žákyně první třídy, Moniky. Jako každé jiné ráno odešla do školy. Tam ale nedorazila.

Okamžitě se rozjelo pátrání, do kterého se zapojila i veřejnost. Účastnil se ho též Bayer. Dvě hodiny po oznámení ho policie zadržela v tamní restauraci. Policistům vyprávěl nejen o svém životě, ale i o tom, že se od něj odstěhovala jeho družka i s dítětem. Policistům dokonce ukázal i svůj byt, zda se v něm Monika nenachází. Nebyla tam.

Rafinovaný únos

Kriminalisté intenzivním vyšetřováním zjistili, že Monika byla před školou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání