Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Exprezident Klaus zaryl do vlády kvůli Vrběticím: Chtějí držet lidi ve strachu, covid nezabírá

Autor: ČTK - 
19. dubna 2021
12:05

Bývalý prezident Václav Klaus si myslí, že současná kauza Vrbětice slouží vládě i „s ní spjaté pseudoopozici“ jen ke strašení lidí, když už nezabírá strach z nemoci covid-19. Klaus to uvedl v prohlášení, které v pondělí na webu zveřejnil Institut Václava Klause.

„Nevěřil jsem, že se ještě někdy vrátím do padesátých let, byť s opačným znaménkem. Nevěřil jsem, že budu ještě někdy bezmocně bouchat do stolu při poslouchání režimového rozhlasu a výroků našich vrcholných politických představitelů,“ uvedl bývalý prezident. Soudí, že pokud by byl Donald Trump i nyní americkým prezidentem, „opožděná kauza Vrbětice by nenastala“.

Premiér Andrej Babiš (ANO) spolu s vicepremiérem a ministrem zahraničí Janem Hamáčkem (ČSSD) v sobotu večer na tiskové konferenci oznámili, že do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 byli zapojeni příslušníci ruské tajné služby. Česko kvůli tomu vyhostilo 18 členů ruských zpravodajských služeb z velvyslanectví v Praze. Moskva reagovala vypovězením 20 zaměstnanců české ambasády v Rusku. Vláda zvažuje další odvetné kroky, středopravicová opozice chce případ projednat ve Sněmovně a žádá společný postup EU a NATO proti narůstání ruského vlivu.

Speciál pro Rusy dorazil do Prahy ve 14:20. A tady můžete sledovat jejich odlet.

„Naší vládě a s ní spjaté pseudoopozici dochází, že covidem nelze strašit lidi donekonečna, a proto zoufale hledaly jiného vykonstruovaného strašáka, který by lidi udržel ve strachu. Vědí dobře, že vylekaným lidem se vládne snadněji. Prosím, už toho nechte. Mělo by Vám jít více o naši zemi než o sebe,“ uzavřel prohlášení k Vrběticím Klaus, který stál v čele státu v letech 2003 až 2013.

Jeho nástupce Miloš Zeman současnou eskalaci česko-ruských vztahů o víkendu komentoval jen prostřednictvím svého mluvčího. Osobně se má vyjádřit v neděli, což je podle mnohých opozičních politiků či komentátorů vzhledem k vyhrocenosti situace pozdě.

Video  Analytik Havlíček a generál Pavel o kauze vrbětických výbuchů. Co nás čeká od Ruska?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vrbětická krize

ONLINE: Vrbětická krize Oznámení české vlády Tajná jednotka 29155 Ruská reakce Šéf BIS Michal Koudelka Stopy ruských agentů v ČR Projev prezidenta Zemana

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joldh ( 20. dubna 2021 01:22 )

Především samos°áč!!

marmat ( 19. dubna 2021 23:45 )

Než zemře, bylo by fajn zjistit, co byl a je tento samožer zač ?!!!

marmat ( 19. dubna 2021 23:43 )

Andrejko Bures: Jeho AMNESTIE bude žít dlooooouho po něm !!!§§§

marmat ( 19. dubna 2021 23:41 )

pindokuk: Vy jste se narodil po jeho amnestii, nebo jste reemigrant v bublině ??? Nikdy nepijte zelenou na pivo !!!

marmat ( 19. dubna 2021 23:38 )

bergen: A takto mile překvapován jste za kolik ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa