Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miliardář Sehnal dostal přednostně vakcínu přes zákaz šéfa Bulovky: Není to trestný čin, uzavřela policie

Autor: ČTK - 
14. dubna 2021
17:19

Policie ukončila prověřování případu miliardáře a předsedy Občanské demokratické aliance (ODA) Pavla Sehnala, který se počátkem března nechal naočkovat v Nemocnici Na Bulovce proti covidu-19, ačkoli nepatřil k lidem, kteří na vakcínu měli v té době nárok. Podle policie to nebyl trestný čin, uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Na ukončení kauzy ze strany policie upozornila Česká televize.

O tom, že Sehnal dostal vakcínu proti koronaviru, informoval na počátku března server Seznam Zprávy. Sehnal v reakci na to uvedl, že měl podle vládní očkovací strategie na očkování nárok, protože je majitelem a ředitelem zubní kliniky a zdravotnického zařízení Lázně Praha. Podle ředitele Nemocnice Na Bulovce Jana Kvačka byl ale Sehnal naočkován přes jeho zákaz. Dokonce se domnívá, že se za zdravotníka vydával, aby vakcínu dostal.

Po zveřejnění informace o očkování Sehnala se případem začala zabývat policie. Kropáčová ve středu k výsledku prověřování řekla, že policie vyhodnotila dostupné informace a nebylo zjištěno jednání mající znaky trestného činu.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod kterou spadá mimo jiné výstaviště v Letňanech a pojišťovna Slavia. V Čestlicích má akvapark a hotel. Od roku 2016 je předsedou znovuobnovené ODA. Do povědomí veřejnosti se Sehnal před časem dostal právě jako majitel letňanského výstaviště, kde loni v říjnu vznikla záložní nemocnice kvůli podzimnímu zhoršování situace ve zdravotnických zařízeních.

Využita nakonec nebyla, ministerstvo zdravotnictví pronájem prostoru pro záložní nemocnici ukončilo k 19. únoru. Důvodem byla finanční náročnost. K rozhodnutí o zrušení podle tehdejšího ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) vedlo i to, že personál se přednostně posílal do stávajících nemocnic. Fakultní nemocnice Bulovka, pod kterou zařízení spadalo, vyčíslila náklady na nájem, energie a další služby na téměř 100 milionů korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Matos7 ( 14. dubna 2021 21:17 )

PRASSE

Uživatel_5514534 ( 14. dubna 2021 21:04 )

A není sám. Snobská svoloč se cpe na první místa očkování. To bylo za První republiky, za války, za socialismu a trvá to i v současnosti. Vypadá to na typicky český fenomén.

strejda777 ( 14. dubna 2021 19:58 )

Už podle jeho ksichtu je vidět, že je to kolosální vychcánek....

Martin Lapáček ( 14. dubna 2021 19:28 )

Trestný čin to sice není, za to je neuvěřitelná morální prasečina...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa