Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdné povzbuzení pro české zdravotníky: Odvahu, jsme s vámi! vzkázal jim herec Jean Reno

Autor: pom, ČTK - 
8. března 2021
13:27

Doslova hvězdný vzkaz dostali zdravotníci z pražské Nemocnice Na Homolce. Dorazilo k nim totiž video, v němž jim slavný francouzský herec Jean Reno, známý z trháků Brutální Nikita, Leon, Godzilla či Purpurové řeky, vyjadřuje podporu!  „Držte při sobě, zůstaňte spolu a pokračujte dál. Jsme s vámi,“ vzkázal jim ve videu z balkonu.

„Dobrý den, jmenuji se Jean Reno a rád bych krátce pozdravil personál a pacienty Nemocnice Na Homolce,“ vzkazuje herec známý z hollywoodských trháků i řady úspěšných evropských filmů ve videu, které nemocnici zaslali jeho agenti a které nemocnice v pondělí zveřejnila. „Rád bych vám dodal odvahu. Vím, že je to těžké. Že tato doba je velice náročná. Na konci tunelu ale vždycky bývá světlo. Držte při sobě, zůstaňte spolu a pokračujte dál. Vím, že je to obtížné, ale my všichni jsme teď s vámi. Odvahu! Brzy se uvidíme,“ vzkázal ve francouzštině a s povzbuzujícími gesty zdravotníkům v první linii, kteří dennodenně bojují o životy lidí postižených covidem.

„Máme velkou radost, že se rozhodl pro naši nemocnici natočit krátké video. Jeho povzbuzující pozdrav patří zdravotníkům a pacientům, kteří v současnosti zažívají těžké chvíle. Posíláme ho i do dalších českých a moravských nemocnic a vůbec všem, kteří se těší, až tato doba bude jednou za námi,“ uvedla nemocnice na svých webových stránkách.

Proč si Reno vybral právě Nemocnici Na Homolce, není jasné. „Prahu navštívil několikrát, byl i na filmovém festivalu v Karlových Varech. Kontakty se zkrátka nějak propojily. Pozdrav poslali nemocnici jeho agenti,“ vysvětlila Blesku mluvčí Martina Dostálová s tím, že nemá informace o tom, zda se například někdo z personálu zná s hercem osobně.

Jean Reno se narodil v roce 1948 v marocké Casablance. Hercem chtěl být od dětství. Ve škole nacvičovali divadelní hry, svět jeviště ho přitáhl a on potom v divadle začínal. Dodnes se kromě filmových rolí věnuje i divadlu. Milníkem Renovy herecké kariéry se stal snímek Luka Bessona Leon z roku 1994, v němž ztvárnil samotářského nájemného zabijáka.

V roce 2016 Jean Reno převzal na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech Cenu prezidenta festivalu. V Česku také několikrát natáčel.

Video  Jean Reno převzal od Bartošky cenu, hrdě s ní pózoval!  - Blesk - Luboš Procházka
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

panda82 ( 8. března 2021 20:34 )

Jen Hůlka to nechápe, teď slinivka tak covid má zelenou, měl by zkusit být celý den v tom skafandru, kvůli těm nezodpovědným b l b c ů m, jako je on,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa