Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Premiér po covidu nasadil drsnou dietu: Už má pod metrák a okukuje nový šatník

Autor: Darina Jíchová - 
7. března 2021
18:50

O britském premiérovi Borisi Johnsonovi je známé, že má problémy s váhou, v minulosti se už několikrát pokusil zhubnout, to se mu podařilo, záhy se však dostavil obávaný jojo efekt. Shodit kila mu pomáhala i snoubenka Carrie Symondsová, která mu na začátku jejich vztahu nasadila dietu, ta mu dlouho nevydržela, Johnson přiznal, že je velký milovník dobrého jídla. K hubnutí ho znovu přiměl koronavirus, informoval list Daily Mail.

Premiér Johnson na jaře 2020 prodělal koronavirus způsobující nemoc covid-19, kvůli jeho nadváze u něj měla nemoc vážný průběh a on musel být hospitalizován, skončil dokonce na jednotce intenzivní péče. Během svého zotavování se veřejně zavázal, že zhubne, bude pracovat na své kondičce a změní svůj jídelníček.

Koronavirus v Británii: Premiér Johnson hubne. Koronavirus v Británii: Premiér Johnson hubne. | Reuters

Před koronavirem Johnson vážil přes 104 kilogramů, jen co nabral ztracené síly, začal cvičit a lépe se stravovat. Lidé ho často mohou zahlédnout, jak běhá v parcích kolem Downing street, k hubnutí zároveň vyzval i další Brity, které trápí nadváha a obezita, právě tyto faktory totiž zvyšují nebezpečí při onemocnění koronavirem.

Do léta chce shodit ještě 6 kilo

Premiérovi se podařilo zhubnout už 12 kilogramů, při jeho výšce 175 centimetrů ale podle indexu tělesné hmotnosti stále spadá do kategorie nadváha a měl by ve svém boji za zdravou váhu pokračovat. Už nyní ale musel Johnson vyměnit šatník, podle zdrojů z Downing street už na začátku svého hubnutí vyřadil mnohé kusy oblečení jako motivaci. Nyní může vyměnit i ten zbytek, do léta chce totiž shodit dalších nejméně 6 kilo.

„Jde mu to dobře a je odhodlaný v hubnutí pokračovat. Zhubnul o celou velikost a musel si koupit nové košile, ty staré byly moc velké. Rozhodl se proto celkově obměnit šatník jako motivaci,“ sdělil zdroj tisku. Velkou roli v tom hraje také premiérova snoubenka, se kterou má Johnson syna Wilfreda. „Carrie jí neuvěřitelně zdravě, což celou situaci usnadňuje,“ dodal zdroj.

Premiér se vzdal alkoholu, sýrů i čokolády

Johnson nyní skoro nepije alkohol, vzdal se půlnočních svačinek i milovaného sýra a čokolády. Pravidelně běhá a cvičí. Minulý týden jeho vláda přislíbila 3 miliardy korun na pomoc s hubnutím pro Brity. „Dělám všechno, abych zhubnul, stal se zdravějším a získal kondičku. Podle mě už jsem shodil dost, cítím se energičtěji,“ prohlásil Johnson.

Video  Být ministrem už bych psychicky nezvládl, přiznal Vojtěch. A promluvil o manželce  - Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa