Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Běhounek za Blatného? Zemanovo přání, přiznal Babiš. Rozvolnění čeká po Velikonocích

Autor: sova - 
6. března 2021
14:10

Premiér Andej Babiš (ANO) očekává, že k rozvolnění současných přísných opatření, mezi která patří zákaz přesunu mezi okresy, dojde po Velikonocích. Řekl to v sobotním rozhovoru deníku Právo, jehož přepis přinesly Novinky.cz. Prioritou pro vládu podle jeho slov zůstává snížení počtu nakažených a hospitalizovaných občanů a následný návrat dětí do škol. Babiš se také vyjádřil ke spekulacím o možném konci ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) ve funkci a svém podílu na výměně pozice hlavní hygieničky.

Nepředpokládám, že za tři týdny budeme rozvolňovat, ale doufám, že se to stane po Velikonocích,“ svěřil se Právu Babiš. „Myslím, že většina lidí pochopila, že už jde fakt o život, a konečně vidíme, že naši spoluobčané se snaží dodržovat daná opatření,“ dodal. Znovu přitom apeloval na důsledné vymáhání opatření policií. „Otevřené hospodě se pokuta 10 tisíc vrátí do hodiny,“ míní premiér.

Po dotazu na to, co přijde v případě, kdy by se epidemická situace v Česku nezlepšila, odkázal na ministerstvo zdravotnictví. „Mělo by si konečně najít důvěryhodnou osobu, která bude právě epidemiologická opatření komunikovat na veřejnosti,“ myslí si Babiš.

Babiš: Hygiena nebyla téměř vidět

Právě o jeho vlivu na výměně hlavní hygieničky Jarmily Rážové za šéfku Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje Pavlu Svrčinovou se v uplynulých dnech čile spekulovalo. „S vedením hygieny jsem nebyl dlouhodobě spokojen,“ připustil předseda vlády. „Teď podle mého názoru hygiena nebyla téměř vidět, co se týče epidemiologických názorů,“ doplnil.

Chystá se tedy i výměna na pozici „nejvyššího“, tedy ministra zdravotnictví? Kritika na adresu Jana Blatného totiž od Babiše zaznívá také poměrně často. „Ministerstvo zdravotnictví je poddimenzované, je tam minimum výkonného personálu a spousta lidí, kteří tam nepatří. S ministrem jsem o tom mluvil,“ vyhnul se otázce Babiš.

Běhounek zůstává Zemanovým přáním

Výměna Blatného v čele rezortu za exhejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka (ČSSD) zůstává podle něj názorem prezidenta Miloše Zemana, který šéf vlády bere na vědomí.

Strach, že by se kvůli krizové situaci v Česku hnutí ANO ztrácela šance na výhru v podzimních sněmovních volbách, podle svých slov Babiš nemá. „Strach mám jen o svou rodinu. Volby neřeším,“ řekl.

Vyhrůžky poslaly manželku do Dubaje

Premiéra 8. ledna informovala policie o tom, že existuje člověk, který vyhrožuje jemu a jeho rodině zastřelením. Ozbrojené složky potom střežily premiérův dům a jeho manželka Monika poté odcestovala do Dubaje. Její snímky z exotického emirátu se poté objevily na sociálních sítích.

Manželka měla dovoleno, aby cestovala do Dubaje, uvedl minulý víkend Babiš. „Ano, protože se bála,“ řekl k jejímu odjezdu na pobřeží Perského zálivu. „A když nám křičeli před barákem, že jsme fašisti, tak rodina byla doma,“ dodal premiér minulou neděli.

Video  Andrej Babiš na Primě: Ve Španělsku zatkli muže, který vyhrožoval, že zabije mou rodinu i mě  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

marmat ( 6. března 2021 21:38 )

No je to ještě horší, než TO vypadalo v 1.kole !!!

marmat ( 6. března 2021 21:36 )

Andrejko Bures: No ještě je tam Sputnik přímo Zemanovi od Putina.......
Snad ho nebude víc, než komunistů ???

marmat ( 6. března 2021 21:33 )

hradnihulvat: Víte co, máte takovej MEGA-segedínskej guláš v palici,
že nám rychle napiště všechny Vaše zásluhy !
Jinak nepít a do toho hulit po obědě!!!

verka1 ( 6. března 2021 21:05 )

Vakcíny schválení dostanou a zaměstnanci je dostanou a bez keců nebo dostanou vyhazov z práce.

Andrejko Bures ( 6. března 2021 20:22 )

Uz Zeman rekl z jakeho rozpoctu se budou platit ty neschvalene cinske vakci nktere si objednal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa