Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exprezident Klaus (79) porazil covid. Léčil se doma a prozradil, co mu pomohlo

Autor: trm - 
6. března 2021
09:50

Bývalý prezident Václav Klaus (79) porazil covid a skončila mu nařízená izolace. Informoval o tom mluvčí Klausova institutu Petr Macinka. Klaus, který opakovaně odmítal nosit ochranu nosu a úst a dostal za to i pokutu, se léčil doma. 

Bývalý prezident oznámil onemocnění na konci února, při přednášce pro studenty vysoké školy ekonomické pokašlával. Následně zamířil na test, který vyšel pozitivně. Covid měl u Klause mírný průběh. „Již po pondělní kontrole u svého ošetřujícího lékaře v pražské ÚVN bylo evidentní, že nebude nutné, aby byl konec této úředně nařízené izolace odkládán,“ řekl Macinka.

Klaus se léčil doma bez rodiny a užíval volně dostupné medikamenty a léky. „Václav Klaus absolvoval celou svoji léčbu v domácím prostředí, bez nutnosti jakékoli nadstandardní či nemocniční péče, a to za pomoci běžně dostupných medikamentů (vitamíny, přírodní přípravky, isoprinosine na podporu imunity, aspirin),“ doplnil Macinka s tím, že Klaus děkuje za podporu.

 

Klaus v posledním roce opatření v boji proti covidu tvrdě kritizoval, zúčastnil se i několika demonstrací, naposledy 10. ledna na Staroměstském náměstí hlásal, že „musí přestat jednosměrný diktát od vlády“. „Chceme sdělit vládě a říci to jasně a jednoznačně: už toho bylo dost. Už bylo dost všech zákazů a příkazů, které zásadním způsobem poškozují naše životy,“ řekl tehdy.

 

Jen o pár dnů později ho fotografové Blesku načapali v restauraci, která mohla podle vládních restrikcí fungovat jen jako výdejní okénko. Klaus v podniku v pražských Dejvicích strávil hodinu. „Pan Klaus je náš věrný zákazník a měl tu objednané jídlo s sebou do krabičky. Stavoval se u nás jen na toaletu,“ řekl Blesku manažer, který nechtěl říct své jméno. Klaus prohřešek nekomentoval.

Klaus také odmítá vakcínu proti covidu-19. V exkluzivním rozhovoru pro Blesk na začátku letošního roku řekl, že covid „není mor a bojovat s ním vakcínou je docela sporná věc“. Sám odmítal i očkování proti chřipce. „Přiznám se, že jsem i v minulosti měl problémy při nějaké státní návštěvě, že se musím nechat očkovat proti žluté zimnici nebo čemu. To jsem také odmítl udělat. Ale z principu myslím, že očkování proti chřipce byla svévole a nadměrný princip předběžné opatrnosti. Člověk měl normálně tou nemocí projít a ne se očkovat a dělat obrovské zisky farmaceutickým firmám,“ řekl Klaus Blesku v lednu.

Klausův nástupce a jeden z dřívějších velkých oponentů, současný prezident Miloš Zeman, Klausovi vakcínu doporučoval. „Nech se očkovat, Václave, nebo riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene,“ vzkázal mu. 

Video  Klaus: „Koronaviru se nebojím.“ Na testy ale přesto musel, varoval i před inflací  - Blesk TV
Video se připravuje ...

mbmb ( 8. března 2021 12:18 )

odporna i redakce ,nelze psat .Proc si rodina zlodeju nesedne Doma i s lupem, maji potrebu se producirovat a byt i duleziti .On jezdi do Nemecka za fasisty prednaset !!! Porad stejne tema soudruh zpevak viz Gott a spol ,prognostiku a jejich ***d ,studia v kanade a francii a pak eskortky .Zeman sel na ekonomickou ,tam neni ani wc pro muze ,stara Zuzana paroubkova Studium ve Francii troska atd atd .

montevideo ( 7. března 2021 14:19 )

Ale dostal isoprinosine. Pro normálního člověka je nedostupný. A ve svém pokročilém stadiu demence si myslí, že je to jen běžně dostupný doplněk stravy na posílení imunity.

montevideo ( 7. března 2021 14:18 )

Ale dostal isoprinosine. Pro normálního člověka je nedostupný. A ve svém pokročilém stadiu demence si myslí, že je to jen běžně dostupný doplněk stravy na posílení imunity.

avina ( 7. března 2021 12:30 )

Covid ho dohnal. Narcis využil výhod k ošetření.....Žena se izolovala ,odešla a jej nechala s Karmou.Byl pro legraci, hrdina blbosti.

lucie13 ( 7. března 2021 10:24 )

Souhlasím s vámi, můj otec 76 let bere ca. 20 prášků denně, má na to pěknou tabulku od doktora. Některé léky se berou třeba jen obden, některé jen ráno nebo večer a něco zase v poledne.
Pokud vím, pan Klaus je lyžař, hrál tenis a určitě se svému tělu vědomě věnuje, má určitě i lepší lékaře než průměrný Čech, ale tak to je všude ve světě. Ale jsem názoru, že p. Klaus patří mezi silné jedince.
V Blesku je článek o 8 leté dívce, která měla zemřít na covid. Je u toho i tabulka mrtvých podle věku, 92% je 65+, takže senioři. Když už by tu měl doopravdy někdo zájem někoho chránit, tak by ti 65+ museli zůstat sedět doma na zadku a zbytek chodit do školy a do práce. Bez práce nebude ani na ty důchody...

Teď se podívejte do Německa nebo Rakouska, jaké tam mají aféry ohledně masek a ochranných pomůcek, v Rakousku přebalovali čínské na rakouské podvádí se všude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa