Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komunista Dolejš (60) leží s covidem na kyslíku. Sněmovna začne testovat všechny poslance

Aktualizováno -
5. března 2021
16:45
Autor: sova - 
5. března 2021
10:48

Koronavirová nákaza se nevyhýbá ani českým politikům. S těžším průběhem covidu-19 nyní bojuje i komunistický poslanec Jiří Dolejš (60). Oznámil to na svém facebooku. Na kyslíku navíc podle svých slov skončil i přes negativní test, který podstoupil už s dýchacími potížemi.

„Kdo vydrží do očkování, bude to mít za sebou. Mě to po roce přeci jen chytlo. S dýchacími problémy jsem šel na test a nic. Ale plíce už byly chycené. Takže ležím s kyslíkem a bojuju,“ napsal poslanec a připojil i několik fotografií z nemocnice. Mimo jiné i s nasazenou kyslíkovou maskou.

Přání brzkého uzdravení připojili pod Dolejšův příspěvek i kolegové z poslaneckých lavic, například místopředseda lidovců Jan Bartošek nebo člen hnutí SPD Jaroslav Foldyna. V boji s koronavirem drží poslanci KSČM palce i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) nebo hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Moravský všelék ti, Jirko, dovezu. Drž se a poslouchej sestřičky, ať si spolu brzo připijeme,“ vzkázal nemocnému Dolejšovi povzbudivě jeho stranický kolega a poslanec Leo Luzar.

Kvůli epidemii koronaviru začala Poslanecká sněmovna testovat poslance před několika týdny, a to dobrovolně. Brzy začne podle serveru iDNES.cz testování všech, kteří přijdou na schůzi. „Výsledek bude muset být starý maximálně 48 hodin,“ řekl serveru předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO). Poslanci budou moci využít i samotestování.

Pospíšil na JIPce, Birke se zápalem plic

Nikdo si nezaslouží ten virus. Držím palce, uzdravte se!“ vyjádřil podporu také pirátský europoslanec Mikuláš Peksa.

Loni na podzim skončil s koronavirem na jednotce intenzivní péče i europoslanec, exministr spravedlnosti a bývalý šéf TOP 09 Jiří Pospíšil. Minulý měsíc prodělal nákazu covidem-19 i poslanec ČSSD a starosta Náchoda Jan Birke. Tomu virus způsobil středně těžký zápal plic a o svém boji s nemocí podrobně mluvil v Epicentru Blesk Zpráv.

Video  Starosta Birke otevřeně o svém dramatickém boji s covidem. Šlo mu o život  - Jakub Veinlich, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

lubos slovacek ( 7. března 2021 18:29 )

To mě má dojmout?

Menhira ( 6. března 2021 10:43 )

Můžete se vy někteří chovat slušně? Jen připomínám, že karma je zdarma. Člověk bojuje o život a vy si ještě přihříváte politickou polívčičku? Myslím, že tomu, který tam zbídačeně leží, je v tento moment celá politika naprosto ukradená, chce jenom žít. Tak se uklidněte a chovejte se slušně. Můžete tam totiž klidně za chvíli ležet i vy.

ANO_nam_bude_lip ( 6. března 2021 09:32 )

To známe. Je proti nám, kdo není s námi. Aby někomu něco "neujelo", tak na to soudruzi mají metody - politické procesy s tresty smrti, koncentráky typu Jáchymov, kádrováky v každém podniku...

LuCo ( 5. března 2021 18:00 )

Přeji mu brzké uzdravení. Ale jeho soudruhům bych radil, nevolit ho do žádné funkce. Vyprofiloval se jako TOP-09kař. Konečná je rovněž rádoby vůdkyní bez "chuti a bez zápachu".Nevím, proč se bojí nabízejícího se vedení pod rozumným Skálou, za kterým by se do strany vrátila spousta dřívějších voličů

nespokojeny ( 5. března 2021 17:42 )

Satrusegi: Obecní šašku, ty nevyzvídej, stejně bys vše vyblábolil babkám u vás na vsi. Takže si dej pár facek a vrať se na lůžko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa