Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jižní Morava zatím bez pokut: Policisté a vojáci hlídkují na 160 místech nonstop

Video se připravuje ...
Autor: Hynek Zdeněk - 
2. března 2021
16:02

Druhým dnem platí vládní nařízení zamezující obyvatelům volně cestovat mezi okresy. Na jižní Moravě dohlíží na dodržování opatření několik tisíc policistů, ve středu se k nim připojilo na pět stovek vojáků.

„V rámci kraje máme vytipováno přes 160 míst, na kterých provádíme 24 hodin denně namátkové kontroly, zda řidiči neporušují vládní nařízení. Hlídáme nejen hlavní silniční tahy, ale hlídky operativně kontrolují i na méně frekventovaných komunikacích mezi okresy,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoš Tržil.


První den bylo v kraji nasazeno 2 500 policistů. „Celkem 115 řidičů bylo otočeno. Vše ale probíhalo bez incidentů, nikdo nebyl řešen blokovou pokutou. Jednalo se o řidiče, kteří nebyli s opatřeními řádně seznámeni,“ upřesnil Tržil.
Video  Leoš Tržil, ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje k opatřením policie na hranicích okresů.  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

Policisté preferují při kontrolách papírové potvrzení nutné k projetí do sousedního okresu. „Je dobře vidět i na větší vzdálenost, snižuje se tak riziko vzájemné nákazy. V nouzových případech je možné využít i elektronické potvrzení,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa